Babyccino: zo maak je ‘kinderkoffie’ nog aantrekkelijker

Het is een grote trend bij koffiebars: de babyccino, een ‘kleuterkoffie’ die bestaat uit opgeschuimde melk. Ook thuis maak je deze warme drank heel makkelijk zelf. Maar welke melk schuimt het beste? En hoe maak je de babyccino nóg lekkerder?

babyccino

Wat is een babyccino?

Een babyccino is een cappuccino waar geen koffie en dus geen cafeïne in zit. Eigenlijk is het niets anders dan een beker met opgeklopte melk, maar babyccino klinkt natuurlijk veel leuker. Net of je kind gezellig een bakkie meedrinkt.

Gezellig met je koter aan de koffie

De babyccino-trend is overgewaaid uit Australië en inmiddels ook in Nederland helemaal ingeburgerd. Bij koffiezaakjes met een kidsvriendelijk menu staat de kindervariant van de cappuccino steevast op de menukaart. Fijn, want het is niet alleen hip, het is ook een veel gezonder alternatief dan andere kinderdrankjes waar vaak veel suiker in zit.

Volle melk geeft het beste schuim

Een goede babyccino draait natuurlijk in de eerste plaats om de melk. Om de romige, dikke schuimlaag. Maar met welke melk krijg je een goede textuur schuim? Daar zijn barista’s het over eens: verse, volle melk met een hoog proteïnegehalte is het meest geschikt om op te schuimen. Hiermee krijg je mooi, romig schuim met een volle smaak. Het beste gebruik je hiervoor een elektrische melkopschuimer, maar je kunt de melk ook in de pan opkloppen.

Latte art voor de allerkleinsten

Zo’n stevig schuimkussen van melk is de perfecte basis voor smakelijke en decoratieve toppings. Met een snufje gezeefde cacaopoeder of kaneel maak je de babyccino nóg aantrekkelijker.

Perfect voor sjablonen

Wil je je een keer extra uitsloven, dan scoor je gegarandeerd met een vormpje in de melk. Met speciale sjablonen kun je allerlei figuren maken, van hartjes tot sterren of de klassieke smiley. Zo kun je eindeloos variëren en je kind blijven verrassen met de mooiste creaties.

Feestelijke traktatie

Ook op een partijtje is een babyccino met topping een traktatie. Maak er een klein kunstwerkje van of vraag kinderen te helpen de babyccino te versieren. Gebruik hiervoor eetbare decoraties zoals Hagelpret of discodip. Reken maar dat ze daar lol in hebben!

Toetje voor jong en oud

Lekker voor alle leeftijden: een babyccino met ‘alles erop en eraan’ is ook een lekker verwentoetje. Voor een winterse variant kun je de opgeklopte melk combineren met chocolademelk en een toefje slagroom.

Hoe echter, hoe beter

Het idee van de babyccino is dat kinderen het gevoel hebben dat ze ook ‘koffie’ mogen. Zodat ze hopelijk niet meer stiekem het laatste slokje van jouw koffie opslurpen, als je even niet oplet. Maak de koffiebeleving daarom zo ‘echt’ mogelijk. Serveer de opgeklopte melk bijvoorbeeld in een porseleinen kopje met een schoteltje en een lepel. Hoe echter het eruit ziet, hoe leuker kinderen het vaak vinden. En maak er vooral een gezellig moment van samen!

Ingrediënten

Nog even op een rijtje:

  • Een kopje melk (liefst volle)
  • Naar smaak cacaopoeder of kaneel
  • Decoraties zoals hagelslag of discodip

Extra nodig: een melkopschuimer, eventueel een zeefje en een kopje met schoteltje en lepeltje

Bereidingswijze

  1. Kies jouw favoriete soort melk (het beste schuim krijg je dus met verse, volle melk) en schuim het op tot het stevig is.
  2. Schenk de opgeklopte melk in het kopje.
  3. Strooi er naar smaak toppings over: een snufje kaneel of gezeefde cacao, hagelslag of wat je maar in huis hebt.
  4. Serveer de babyccino compleet met een schoteltje en een lepeltje. Maak er echt een moment samen van.
Samenvatting
recipe image
Naam gerecht
Babyccino
Auteur
Update
Bereidingstijd
kooktijd
Totaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.