Freakshakes: hier haal je ze in Nederland

Voor wie een milkshake niet gek genoeg is, is er tegenwoordig de freakshake. Dat is een milkshake in een glazen pot met daar bovenop slagroom, cake, stroop op vruchtensaus en snoepjes om het af te maken. De beste adresjes in Nederland op een rij.

freakshake

Freakshake

De freakshake is ‘uitgevonden’ in Australië door twee banketbakkers, die samen een café begonnen. In Café Pâtissez in Canberra kregen ze het idee voor de ‘over the top milkshakes’. Net als Bubble Tea en Cheese Tea is het daarna een enorme hype geworden.

Hit op Instagram

Deze cake shakes leenden zich vooral heel goed voor Instagram-foto’s. Ze werden al snel een hype omdat ze er zo spectaculair uitzien. Je kunt namelijk alle kanten op met een freakshake. Je kunt er brownies in verwerken, donuts, chocoladesaus, wafels, winegums enzovoorts. Het is alsof je een kind van 6 een waanzinnig toetje laat ontwerpen. En dat ziet er inderdaad ge-wel-dig uit. Op Instagram en andere sociale media doen de cake shakes en de freakshakes het heel goed. En, laten we eerlijk zijn, gezond is het zeker niet. Er zitten op zijn minst rond de 1500 kilocalorieën in zo’n freakshake (dat is net zoveel als in je lunch en avondeten samen) en ze zitten propvol suiker en vet.

Over the top

Foodies vragen zich daarom af hoe de freakshakes het zo goed doen tussen al die andere foodporn, die over het algemeen vooral gericht is ‘clean eating’: op supergezonde en vooral hippe salades, dus of het hippe kefir. En dat is meteen ook het antwoord. De freakshake is precies het tegenovergestelde van alles wat gezond is. Het is een uitvergrote zonde. Zo ‘over the top’, dat het bijna niet meer te eten is.

Freakshakes in Amsterdam

Grand Café Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam. Voor de meest luxe versie.

https://www.instagram.com/p/BXdjFq2lSzl/

Corner Bakery. De keuze is er reuze.

Bulls and Dogs. Ook voor hotdogs of chili cheese fries.

Gastrobar Ree7 in de negen straatjes heeft zat gezonde salades . De Freakshake is de tegenhanger.

https://www.instagram.com/p/BV394smjJrj/

Freakshakes in Rotterdam

Zelf samenstellen? Bij Kandy Krush in Rotterdam kan het!

Freakshakes in Eindhoven

Je moet bij Zinin zijn voor freakshakes in Eindhoven.

Freakshakes in Enschede

Brasserie Willemientje: met brownies en popcorn.

Freakshakes in Maastricht

Bij Patty ’n Burger kun je terecht voor je ultieme cheat day.

https://www.instagram.com/p/BV93IEDFcj7/

Freakshakes in Groningen

A Little Lovely Company  is de plek in Groningen voor freakshakes.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *