Nutella latte: zo makkelijk maak je het

De latte lijkt de cappuccino in populariteit te overstijgen en Nutella is al jaren favoriet bij zoetminnend Nederland. Combineer de twee en je krijgt een nieuwe verslaving: Nutella latte. Het recept vind je hieronder.

nutella latte

Een ‘lekker bakkie’ is allang geen gewoon kopje koffie meer. Verwenkoffies zoals de flat white, latte, cappuccino, Irish coffee en pumpkin spice zijn blijvende aanwinsten. Allemaal lekkere koffies met heerlijke zuivel. Wil je jezelf écht verwennen, dan komt daar nog een heerlijk ingrediënt bij: Nutella.

Nutella latte steeds populairder

Het recept circuleert al enige jaren, maar elk jaar duikt de verrukkelijke combi weer vaker op. Met de latte inmiddels ingeburgerd lijken koffie-met-melkliefhebbers dit jaar meer dan ooit op zoek te zijn naar het recept van deze godendrank. 

Zelf maken

De chocopasta vinkt natuurlijk het vakje chocolade aan, maar daarbij ook extra zoetigheid (check!) én romigheid (check!). Nutella latte is dus het beste van twee werelden. Naar smaak nog aan te kleden met extra lekkere toppings. En maken is een makkie:

Wat heb je nodig voor een Nutella latte?

  • 1 à 2 eetlepels Nutella (of andere hazelnotenchocoladepasta)
  • 1 shot espresso of koffie
  • Een half kopje warme melk, eventueel opgeschuimd
  • Snufje zout
  • Naar smaak een scheutje vanillesiroop, zoetstof of wat suiker
  • Eventueel wat gehakte hazelnoten

Zo maak je Nutella latte in 5 stappen

Stap 1: Bestrijk met een lepel de Nutella de bodem van je koffieglas. Voor een chocotastic effect kun je ook wat op of over de rand van het glas smeren

Houd je van een beetje crunch, strooi daar dan wat gehakte hazelnoten over.

Stap 2: Giet de koffie in het glas en voeg eventueel wat vanillesiroop, suiker of zoetstof toe. Een snufje zout zorgt voor die heerlijke salted caramel-smaak en maakt dit zoete drankje minder weeïg.

Stap 3: Roer zodat de Nutella smelt.

Stap 4: Giet de melk erover. Dit kan elke soort melk zijn die je normaal gebruikt, uit de melkopschuimer of niet. Zorg wel dat de melk warm is, zodat de ingrediënten goed mengen.

Stap 5: Serveer met een lepeltje, om de laatste druppels op te kunnen lepelen.

Eventueel: Stap 6: Als finishing touch van de Nutella latte kun je natuurlijk toevoegen wat je maar in huis hebt. Spuit er een dikke toef slagroom op en/of bestrooi met cacaopoeder, kaneel of speculaaskruiden, al dan niet in een mooi vormpje als een echte barista.

Rocky road

Een beetje bite combineert ook perfect met deze smaken. De liefhebbers van rocky road (chocoladereep met koek en andere krokante heerlijkheden) kunnen losgaan door over en naast deze Nutella latte brokjes koek, chocola, gepofte mais of amaranth te strooien.

Kliederboel

Ziet je Nutella latte er een beetje kliederig uit? Zo hoort het! De ingrediënten horen niet helemaal vermengd te zijn maar per slokje of hapje te verrassen.

Combineren

Als je dan toch bezig bent, pak dan uit met een lekkere taart of cake erbij. Cheesecake combineert hier prima bij.

Samenvatting
recipe image
Naam gerecht
Nutella Latte
Auteur
Update
Bereidingstijd
kooktijd
Totaal
Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.