Verras je lief met sneakers van melkafval

Ben je op zoek naar een verrassend cadeau voor je lief? Deze sneakers van melkafval zien er cool uit en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Deze hippe schoenen zijn namelijk gemaakt van melkvilt en fairtrade geproduceerd in Europa.

Sneakers van melkafval

Sneakers van melkafval?

We houden er niet alleen van om een glaasje melk te drinken of een lekkere cappuccino, we kunnen melk nu ook drágen. Met dank aan deze innovatieve nieuwe sneakers van melkafval, gemaakt door een mode-pionier uit München. Wereldwijd gooien we op dagelijkse basis melk weg die niet meer geschikt is voor consumptie. Zo kwam het luxe schoenenmerk nat-2™ op het geniale idee om een sneaker te maken van deze reststromen uit de melkindustrie.

Handgemaakt in Italië

Het resultaat is om hebberig van te worden: de melksneakers van nat-2™ zien er cool uit. Ze zijn gemaakt van melkafval. Melk die anders niet zou worden gebruikt. De sneakers en het melkvilt zijn in Duitsland ontwikkeld. Het bovenwerk van de schoen is tot stand gekomen in samenwerking met een Duitse bio-ingenieur. En de schoen zelf? Die is handgemaakt in Italië met een binnenzool van kurk, een buitenzool van rubber en een ‘veggie’ gebruinde voering.

Oudste schoenmakersfamilie

De man achter dit innovatieve schoenenmerk is Sebastian Thies, die het merk in 2007 oprichtte. Hij is een telg uit één van de oudste schoenmakersfamilies van Europa – de zesde generatie inmiddels – die actief is in het vak sinds 1856. De melksneaker is overigens niet het eerste innovatieve product uit de koker van nat-2™. Eerder maakte het bedrijf al sneakers van gerecycled koffiedik, paddenstoelleer, duurzaam hout, maïs, ananasleer, steen, gras en bonen.

Op naar Parijs

De unisex sneaker uit de melklijn van nat-2™ is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van melkwit tot greige. Online kun je ze op dit moment helaas nog niet bestellen, wel worden ze verkocht in toonaangevende winkels wereldwijd, waaronder Galeries Lafayette in Parijs. Dus heb je nog geen plannen gemaakt voor Valentijnsdag? Plan dan snel een romantisch tripje naar de stad van de liefde om een paar van deze super verantwoorde sneakers met een verhaal te bemachtigen!


Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *