Melkpakken horen bij het plastic afval

Horen melkpakken in het plastic afval? Ja, in alle gemeenten waar het plastic afval apart wordt opgehaald kunnen melkpakken net als andere drinkpakken bij het plastic afval.

melkpakken plastic afval

Melkpakken bij plastic afval

Melkpakken en andere drinkpakken zijn prima te recyclen. Daarom kun je ze in 80 procent van Nederlandse gemeenten gescheiden inleveren. Haal de dop eraf, vouw ze lekker klein op, doe de dop er weer op en doe ze in de zak of bak voor plastic afval.

Grote bak voor plastic

Een Nederlands huishouden gebruikt per jaar gemiddeld 300 pakken voor melk, yoghurt en sap. En daarmee zijn ze wat betreft volume en gewicht de grootste afvalstroom in huis. Gebruik daarom je grootste afvalbak voor plastic afval.

Melkpak 21% plastic

Melkpakken en andere drinkpakken bestaan voor 21 procent uit plastic. Daarnaast wordt 75 procent karton gebruikt en 4 procent aluminium. In de recyclingfabriek wordt het karton, plastic en aluminium uit elkaar gehaald en kan daarna worden gebruikt als nieuwe grondstof voor andere producten.


Comments

  1. Waar kan ik een video presentatie zien hoe melkpakken worden gerecycled. Hoe worden melkpakken vanaf het moment dat ik ze in de bak met pmd afval gooi tot aan het moment dat het eindproduct van de recycling wordt getoond. Wordt het kartonnen omhulsel losgeweekt tot een pulp die weer wordt toegevoegd bij fabricage van nieuw karton/papier en wat gebeurt er met de plastic dopjes en de gecoate binnenkant.

  2. Post
    Author
  3. En daar moet ik dan zoveel voor betalen?
    Het grooste gedeelte is karton oftewel oudpapier wat gratis word opgehaald.
    Ik voel mij als burger eigelijk genaaid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *