De 5 lekkerste cocktails met yoghurt

Het zal voor sommige mensen een beetje gek klinken: cocktails met yoghurt. Toch zijn er heerlijke, verrassende combinaties mogelijk. Dus laat je verrassen, en probeer er eens eentje (of vijf natuurlijk).

Cocktail met yoghurt

Ontbijtcocktail met rode bessen

Oké, oké. We beginnen rustig aan, met een drankje voor alle leeftijden. Deze cocktail zorgt door de yoghurt voor een verfrissend begin van de dag, en ziet er ook nog eens grappig uit.

Dit heb je nodig: 50 ml volle yoghurt, 75 ml rode druivensap, 25 g rode bes en een takje verse munt.

Zo maak je het: Schenk eerst de druivensap in een mooi hoog glas. Giet middenin het glas de volle yoghurt bij het sap. Als je volle yoghurt gebruikt, blijven de twee ingrediënten mooi gescheiden. Bij magere- of drinkyoghurt mengt de yoghurt snel met de druivensap. Maak de cocktail af door hem te garneren met wat besjes, en steek het takje munt erin.

Aardbeien Yoghurt Martini

Een klassieke cocktail, met een lekkere twist! Voor dit drankje maken we geen gebruik van yoghurt, maar van yoghurtijs. Klinkt goed, smaakt nog beter.

Dit heb je nodig: Een blender, 2 scheppen yoghurtijs, 20 ml limoensap, 50 ml witte rum en 6 aardbeien.

Zo maak je het: Deze cocktail is niet moeilijk om te maken. Gooi de ingrediënten (behalve één van de aardbeien) in de blender, en blend totdat de drank helder van kleur is, en geen klontjes meer bevat. Serveer de cocktail in een Martini-glas, maak een sneetje aan de onderkant van de overgebleven aardbei en prik deze op de rand van het glas.

Cariño-cocktail

Cariño is Spaans voor ‘liefje’, en na het drinken van deze heerlijke cocktail snap je waar de naam vandaan komt. Een drankje om van te houden! Nog een grappig feitje: de bruine rum uit de cocktail wordt gemaakt met behulp van dezelfde bacteriën die ook in de Griekse yoghurt uit de cocktail zitten.

Dit heb je nodig: Een blender of shaker, 30 ml Griekse yoghurt, 50 ml bruine rum, 20 ml vanillesiroop, 10 ml citroensap en 5 ml gele Chartreuse.

Zo maak je het: Ook voor deze cocktail hoef je geen keukenprins(es) te zijn. Alle ingrediënten in de shaker of blender, goed schudden, en genieten maar.

Mango Colada

Inderdaad, een variatie op de ‘ouderwetse’ Piña Colada. Maar dan met mango, in plaats van ananas. En yoghurt natuurlijk!

Dit heb je nodig: Een blender, 50 ml yoghurt, 150 ml kokosmelk, 1 mango en crushed ice.

Zo maak je het: Snijd een paar stukjes van de mango als garnering. De schil mag blijven zitten. Schil vervolgens de rest van de mango, en gooi met de yoghurt en de kokosmelk in de blender. Vul vervolgens een glas met crushed ice, schenk de drank uit de blender erop, en serveer met de stukjes mango aan de rand of op een cocktailprikker.

Marshall de Mure

We sluiten de lijst af met een cocktail waar naast yoghurt, een hoop ingrediënten inzitten. Zorg er dus voor dat je ‘m niet maakt wanneer je de vorige drie al achter de kiezen hebt! De Marshall de Mure is een lekkere frisse cocktail, die je zonder alcohol misschien zelfs als ontbijt zou kunnen nuttigen. Met alcohol raden we dit echter niet aan…

Dit heb je nodig: Een blender, 10 ml yoghurt, 10 ml verse appelsap, 10 ml appellikeur, 10 ml bramenlikeur, 30 ml wodka, 10 ml kaneelsiroop, ijsklontjes, een appel en een paar bramen.

Zo maak je het: Net zoals de meeste cocktails, is het eigenlijk heel simpel. Gooi de ingrediënten, behalve het ijs, de appel en de bramen, in een blender en zorg dat je een egale drank krijgt. Vul het glas met een aantal ijsklontjes, schenk de drank er bovenop en garneer het geheel met stukjes appel en een paar bramen.

Meer zuivelcocktails

Ben je benieuwd welke cocktails je nog meer kunt maken met zuivelproducten? Eerder deelden we recepten met de lekkerste campingcocktails en voorjaarscocktails met melk en zomercocktails met ijs en room. Cheers!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *