3 zomercocktails met ijs en room

Bij snikhete zomermaanden horen ijskoude drankjes. Maar The Daily Milk houdt je natuurlijk tegen als je deze drie super zomercocktails met ijs en room ook eens wilt maken in een ander seizoen. Geniet!

zomercocktails met ijs room

Piña colada

Weetje 1: piña colada betekent ‘gezeefde’ ananas.

Weetje 2: het is de nationale drank van Puerto Rico.

Weetje 3: deze uitvoering is een frisse variant op het klassieke recept uit 1954.

Dit heb je nodig: 60 ml bruine rum, 60 ml versgeperst ananassap, 15 ml versgeperst sinaasappelsap, 7,5 ml versgeperst limoensap, 60 ml kokosmelk, 30 ml ongeslagen slagroom, 25 ml suikerwater (twee delen suiker oplossen in één deel kokend water en helemaal laten afkoelen). Zo maak je het: doe alle ingrediënten in een met ijs gevulde shaker. Halve minuut stevig schudden. Uitschenken in een cocktailglas (coupe), garneren met een partje verse ananas.

Chilly Irishman

Weetje 1: dit is de zomerse versie van Irish coffee.

Weetje 2: Irish coffee is niet zo oud als je misschien denkt: de wereldberoemde warme cocktail stamt uit 1942.

Weetje 3: waar de whiskey uit de chilly Irishman – inderdaad – uit Ierland komt, heeft de koffielikeur een andere bakermat: Mexico.

Dit heb je nodig: 90 ml koude espresso, 30 ml Ierse whiskey, 15 ml koffielikeur (bv Kahlúa), 15 ml Irish cream (bv Baileys), 1 (ijs)lepel vanilleroomijs. Zo maak je het: doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad geheel. Uitgieten in gekoelde, lage cocktailglazen. Eventueel garneren met wat chocoladeschaafsel.

Frozen butterbeer

Weetje 1: butterbeer is een populair drankje in de tovenaarswereld van Harry Potter.

Weetje 2: de Harry-Potter-variant bevat een klein beetje alcohol (‘genoeg om een huiself dronken te laten worden’).

Weetje 3: deze spiced up versie is nét wat sterker.

Dit heb je nodig (voor 2 personen): 350 ml cream soda (Amerikaanse softdrink, supermarkt), 7 eetlepels butterscotch schnapps (bv van deKuyper), 500 ml vanilleroomijs, 6 eetlepels ongeslagen slagroom. Zo maak je het: doe de cream soda, 6 eetlepels schnapps en het roomijs in een blender. Mix tot een vloeibaar geheel en giet in hoog glas of mok. Slagroom en resterende eetlepel schnapps met een mixer of garde kloppen (iets minder stijf dan slagroom). Bij het ijsmengsel gieten. Proost!

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *