Melk in de mix: 3 moederdag cocktails

moederdag cocktail

Wil jij op moederdag eens met iets heel anders aankomen dan een ontbijtje op bed of een bos bloemen van het benzinestation? Verras haar dan met een heerlijke moederdag cocktail! We hebben drie heerlijke recepten met melk in de mix.

White Russian for breakfast 

Variant op een cocktailklassieker. Dit heb je nodig: cornflakes, volle melk, 60 ml wodka, 30 ml koffielikeur. Zo maak je het: vul een schaaltje met cornflakes en volle melk. Zet minimaal anderhalf uur afgedekt in de ijskast. Giet door een fijne zeef. Schenk 50 ml cornflakemelk in een met ijs gevulde cocktailshaker. Wodka en koffielikeur erbij en shaken maar. Door een zeef uitgieten in een laag cocktailglas met ijsblokjes. Eventueel afmaken met wat versgeraspte nootmuskaat.

Baby pina colada

Voor een alcoholvrij feestje. Dit heb je nodig: 160 ml ananassap, 40 ml kokossiroop of 4 theelepels cream of coconut uit blik, 20 ml room. Zo maak je het: Doe alle ingrediënten in een met ijs gevulde shaker, schudden en uitgieten in een cocktalglas met een paar blokje ijs erin. Garneer de rand van het glas met stukje verse ananas en een cocktailkers, serveren met een rietje.

Champagne-flip

Met bubbels. Dit heb je nodig: 20 ml cognac, 7,5 ml room, 7,5 ml suikerwater (twee delen suiker oplossen in één deel kokend water), 1 eidooier, scheutje sinaasappellikeur (b.v. Cointreau), 30 ml champagne. Zo maak je het: doe cognac, sinaasappellikeur, suikerwater en eidooier en een met ijs gevulde shaker. Schudden en uitschenken in een champagneflûte. Voorzichtig de champagne toevoegen. Eventueel afmaken met een snufje versgeraspte nootmuskaat.

Melk in de mix

Zuivel is zacht, vol en rijk van smaak. Niet gek dat er heel wat cocktails zijn waarin melk, room of chocolademelk de perfecte mix vormt met een pittige alcoholische tegenhanger. Elk laatste weekend van de maand staan bij The Daily Milk melkmixen in de spotlights.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *