3x de lekkerste cocktails voor Vaderdag

Melk is goed voor elk, zeker voor je vader! Voor een feestelijk tintje maken we er cocktails van, perfect voor Vaderdag. En voor jezelf. Drie recepten voor Vaderdagscocktails met zuivel!

Milky Way cocktail

God Daughter

Van lieve dochters voor vaders, deze God Daughter cocktail. Heerlijk romig en zoet en in een champagneglas superfeestelijk en dus heel geschikt als vaderdag cocktail.

Dit heb je nodig: 30 ml Amaretto, 30 ml room en 5 ml grenadinesiroop.

Zo maak je het: schud alle ingrediënten door elkaar in een cocktailshaker met ijs. Schenk de cocktail vervolgens door een zeefje in een champagneglas. Met een aardbei en blaadje munt aan de rand van het glas en chocoladevlokken eroverheen maak je er een heerlijk cadeautje van.

43 Dreamsicle

Een keer per jaar past een cocktail prima bij het ontbijt op bed. Deze 43 Dreamsicle is als een glaasje jus met melk, alleen nét iets anders.

Dit heb je nodig: 30 ml Licor 43, 30 ml melk, 60 ml sinaasappelsap (vers geperst is natuurlijk het lekkerst), ijs en kaneel.

Zo maak je het: giet alles behalve de kaneel in een cocktailshaker en schud flink. Schenk de cocktail via een zeef in een longdrinkglas en strooi er nog wat kaneel overheen. Wie wil er niet zo wakker worden?

Milky Way cocktail

Je kent ze vast, die romige chocoladereepjes. Uit een glas smaken die net zo lekker, dat vindt je vader vast ook! Daarom dus de Milky Way Cocktail.

Dit heb je nodig: 30 ml vodka, 20 ml Baileys, 20 ml Frangelico likeur, 5 ml toffee-hazelnootsiroop, 50 ml verse ongezoete room, 1 reep melkchocolade en 4 ijsblokjes.

Zo maak je het: doe de Baileys en vodka in een cocktailshaker. Voeg ook de Frangelico likeur en siroop erbij. Als laatste giet je de room erin. Nog een paar ijsblokjes erin en shaken maar! Tip: schenk de ijsblokjes niet mee in het glas en rasp een beetje chocolade ter garnering.

Eerder schreven we al over de boerenradler, ofwel bier met melk. Ook een echte cocktail voor vaders!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *