De lekkerste voorjaarscocktails met melk

Het weer in maart kan behoorlijk tricky zijn. Op 10 maart 2014 (18 ⁰C in De Bilt) zaten de terrassen overal vol. Een jaar eerder (11 maart 2013, -1,2⁰C) konden de schaatsen uit het vet. Mooi dat je met melk voor elk weertype wel geschikte voorjaarscocktails kunt maken. Drie top-cocktails, voor haardvuur of hangmat.

voorjaarscocktails

Bahia

Voor in de hangmat.

Dit heb je nodig: 90 ml ananassap, 45 ml witte rum, 15 ml ongeslagen room, 20 ml cocoscrème (uit blik). Zo maak je het: doe alle ingrediënten in een met ijs gevulde cocktailshaker. 10 tot 15 seconden stevig schudden. Uitschenken in een laag cocktalglas met crushed ice.

Tijgermelk

Voor bij het haardvuur.

Dit heb je nodig: 30 ml cognac, 30 ml bruine rum, 2 tl suiker, 120 ml melk, kaneelpoeder. Zo maak je het: doe cognac, rum, suiker en melk in een met ijs gevulde cocktailshaker. Goed schudden en uitschenken in een gekoeld cocktailglas. Garneren met kaneelpoeder en eventueel een kaneelstokje.

Ramos Gin Fizz

Nog eentje voor in de hangmat.

Dit heb je nodig: 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel citroensap, 50 ml gin, eetlepel suiker, 25 ml koksroom, 1 eiwit, 1 theelepel sinaasappelbloesemwater (o.a. toko of Turkse winkel), sodawater. Zo maak je het: doe alle ingrediënten, behalve het water, in een met ijs gevulde cocktailshaker. 10 tot 15 seconden stevig schudden. Uitschenken in een hoog cocktailglas en aftoppen met bubbelwater.

 

Zuivel in de mix

Zuivel is zacht, vol en rijk van smaak. Niet gek dat er heel wat cocktails zijn waarin melk, room of chocolademelk de perfecte mix vormt met een pittige alcoholische tegenhanger. Elke laatste vrijdag van de maand zet The Daily Milk een melkmix in de spotlights.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *