Bak eens een andere pannenkoek

Met pannenkoeken kun je eindeloos variëren. Trakteer jezelf eens op een zoete bananenpannenkoek bij het ontbijt. Of ga voor gezonde groene spinaziepannenkoeken met ricotta uit de oven. Het is weer eens wat anders dan die klassieke kaaspannenkoek!

andere pannenkoek

1. Bananenpannenkoek met kokos

Heerlijk zoet van smaak, lekker voedzaam en een tikje exotisch door de toevoeging van kokos. Deze bananenpannenkoekjes zijn om je vingers bij af te likken.

Zo maak je ze:
Maak een standaard beslag en voeg daar twee eetlepels geschaafde kokos aan toe. Prak twee rijpe bananen fijn met een vork en klop die goed door het beslag heen. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan en bak de kokos-bananenpannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Serveer ze met vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen of mango. Strooi er tot slot nog wat kokosrasp overheen als finishing touch.

2. Pompoenpannenkoek met pecannoten

Op herfstige of winterse dagen is niets gezelliger dan het bakken van een grote stapel pannenkoeken. Pompoenen zijn er dit seizoen in overvloed. Lekker met kaneel en scheutje ahornsiroop.  

Zo maak je ze:
Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Kook de blokjes ongeveer tien minuten tot ze zacht zijn. Maak ondertussen een beslag en voeg daar een eetlepel kaneel en snufje zout aan toe. Pureer nu de pompoenblokjes met een staafmixer door het beslag. Bak de pannenkoekjes in een paar minuten per kant gaar. Garneer je creatie met een scheutje ahornsiroop en een handvol geroosterde pecannoten. 

3. Groene pannenkoek met spinazie en ricotta

Probeer ook eens deze gevulde hartige pannenkoekrolletjes uit de oven. Een gerecht dat zich ook goed leent voor als je eters over de vloer krijgt: gezond, lekker en snel klaar.

Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een beslag en bak een stapel pannenkoeken. Fruit in een andere pan een ui en knoflook, doe er verse spinazie bij en laat slinken. Haal de pan van het vuur af en voeg ricotta, citroenrasp, peper en zout toe. Verdeel het mengsel gelijk over de pannenkoeken en rol ze op. Bedek de bodem van een ovenschaal met tomatensaus. Leg de pannenkoeken er bovenop en strooi er Parmezaanse kaas overheen. Een half uurtje in de oven en je hartige groene pannenkoeken zijn klaar!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *