Toetjesgeluk: 5 lekkere recepten met vla

Voor een toetje is altijd plek. Deze smakelijke desserts met vla zet je in een handomdraai op tafel. Van de klassieke vlaflip tot bitterkoekjestrifle en warme appel met vanillevla: 5 lekkere recepten met vla op een rij.

5 lekkere recepten met vla

Vlaflip-de-luxe

Wie kent de vlaflip niet? Dit oer-Hollandse toetje maak je van vanillevla, yoghurt en rode limonadesiroop. Voor een vlaflip-de-luxe: garneer met verse aardbeien en chocoladevlokken. Of vervang de limonadesiroop eens door rood fruit uit de diepvries. Giet het fruit in een steelpannetje, voeg twee eetlepels water toe en laat dit inkoken tot een smeuïge saus.

Bitterkoekjestrifle

Snel een feestelijk dessert op tafel? Pureer een bakje verse frambozen met een schepje suiker in de blender. Verkruimel nu acht bastognekoeken en verdeel de helft van de koekkruimels over twee glazen. Giet hierover een laag vanillevla, dan een laag volle kwark en daarna een laag frambozenpuree. Herhaal dit twee keer. Garneer met paar losse frambozen als finishing touch.

Triple chocolate

Dit is ongetwijfeld de favoriet van chocoholics. Klop verse slagroom in een kom. Verkruimel een stapeltje oreokoekjes en mix dit door de opgeklopte slagroom. Schenk wat chocoladevla in een mooi glas of dessertschaaltje. Verdeel wat slagroom met oreokruimels over de vla. Strooi tot slot nog wat oreokruimels en witte chocoladevlokken over je creatie als topping.

Warme appel met vanillevla

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil en snijd een appel per persoon in schijfjes. Tip: zoete rode appeltjes zijn het lekkerst! Verdeel ze in een ovenschaal en strooi er een handje rozijnen overheen. Schenk vanillevla over het appel-rozijnenmengsel tot alles helemaal bedekt is. Strooi er wat kaneel overheen en bak dit in ongeveer 45 minuten af tot de appel zacht is.

Chocoladevla met mango en cashewnoten

Wist je dat chocola verrassend goed combineert met exotische smaken zoals mango? Snijd het vruchtvlees van een mango in kleine blokjes. Schenk de chocoladevla in schaaltjes en garneer met de blokjes mango. Bestrooi je dessert met cashewnoten, wat zorgt voor een lekkere bite. Variatietip: in plaats van mango kun je ook peer gebruiken. Lekker met geschaafde amandelen!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *