Nog een idee nodig voor het ontbijt met je geliefde? Wat dacht je van crêpes met Griekse yoghurt en vers fruit?
Ontbijt op bed? Fruitcrêpes met Griekse yoghurt
Dit heb je nodig (4 porties)
Beslag
130g bloem
300ml volle melk
2 eetlepels volle Griekse yoghurt
2 eieren
1 flinke snuif zeezout
Ongezouten roomboter om in te bakken
Vulling
4 rijpe bananen (of ander fruit)
1 citroen
50g amandelschaafsel of gesnipperde kokos
100ml volle Griekse yoghurt
En zo maak je het
- Maak 6 tot 12 uur voor je gaat bakken het beslag. Doe de bloem, melk in een kom en klop het tot een glad beslag. (let op: nog niet de eieren en het zout!) Dek het beslag af en laat het op kamertemperatuur rusten.
- Voor de vulling kun je de bananen of het andere fruit in plakken snijden. Doe ze in een kom en knijp er een citroen over uit. Het fruit moet bedekt zijn met een dun laagje citroensap. Een beetje citroenrasp erbij is ook lekker.
- Rooster de amandelen of de kokos kort in een koekenpan en bak ook heel kort de bananen mee op een laag vuur.
- Klaar om crêpes te bakken? Klop dan eerst de eieren en het zout door het beslag. Voeg een beetje melk toe als het beslag te dik is.
- Zet de koekenpan op een middelhoog vuur, wacht tot de pan goed heet is en doe een klein beetje boter in de pan. Schep het beslag in de pan (je hebt een dun laagje nodig). Als je veel bubbels ziet, dan is de pan te heet. Keer de crêpe om met een spatel en bak hem kort even aan de andere kant.
- Besmeer elke crêpe met een laagje Griekse yoghurt en doe er een flinke lepel banaan (of het andere fruit) bij. Vouw hem op tot een mooi pakketje en doe er nog een beetje honing, stroop of poedersuiker op.
Samenvatting
Naam gerecht
Fruitcrêpes met Griekse yoghurt
Auteur
The Daily Milk
Update
Bereidingstijd
kooktijd
Totaal