Voedingscentrum: water of melk op school

Steeds meer basisscholen doen zoete drankjes in de ban. En dat is goed nieuws, vinden voedingsdeskundigen. In een pakje sap, limonade of frisdrank zit al gauw zeven suikerklontjes. En dat draagt bij aan overgewicht bij kinderen. Het advies: kies voor water of melk op school.

melk op school

Verbod op zoet

Het lijkt een heftige maatregel: een verbod op alle pakjes en zoete drankjes op school. Maar steeds meer basisscholen kiezen ervoor. De reden? Ze merken dat het aantal kinderen dat kampt met overgewicht toeneemt. Daarom willen ze op school bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Gezonde School

Het Voedingscentrum juicht die ontwikkeling toe. Als het aan hen ligt gaan alle 6700 basisscholen in Nederland overstag. In de pauze, bij de overblijf en in het BSO krijgen kinderen dan alleen nog water of melk te drinken. Scholen die meedoen krijgen het certificaat Gezonde School van het Voedingscentrum.

Melk op school

Zoete drankjes zijn heerlijk. Maar ze bevatten veel suiker en dragen wat betreft voedingswaarde weinig toe aan het eetpatroon van kinderen in de groei. Water is volgens het Voedingscentrum het beste om te drinken. Er zitten geen calorie├źn in en het lest de dorst als geen ander. Melk op school mag ook. Melk bevat wel calorie├źn, maar er zitten relatief weinig suikers in. Bovendien levert melk kinderen belangrijke andere voedingsstoffen, zoals eiwitten, calcium en vitamine B12.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *