Wat is Wereld Schoolmelkdag?

In meer dan 40 landen wordt in september Wereld Schoolmelkdag gevierd. Ook in Nederland is er aandacht voor. Olympisch hockeyster Naomi van As promoot het belang van fit zijn door middel van gezonde voeding.

wereld schoolmelkdag

Wereld Schoolmelkdag

De dag is een initiatief van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) en wordt in Nederland georganiseerd door de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO). Gezonde voeding voor kinderen en de bijdrage die schoolmelk en andere zuivel hieraan levert, staat centraal op de dag.

Vol voedingstoffen

Het Voedingscentrum adviseert ouders om schoolgaande kinderen dagelijks 2-3 porties melk en melkproducten te laten eten en drinken. En daarnaast ook nog een boterham met kaas. Melk en andere zuivel is namelijk een goede bron van hoogwaardige eiwitten en verschillende vitamines en mineralen, die nodig zijn voor een normale groei en ontwikkeling.

Regelmatig bewegen

Maar alleen gezonde voeding is niet genoeg om gezond op te groeien. Ook regelmatig bewegen is belangrijk. Daarom promoot Van As het lespakket ‘Fit op School-door gezonde voeding en bewegen’. Dit gratis pakket is bedoeld voor leerlingen van groep 1 t/m 8 en is ontwikkeld door de NZO KlasseTV.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *