Gezonde trend: water in plaats van frisdrank

We drinken steeds meer water in Nederland. En dat is goed nieuws voor onze gezondheid. Want daardoor drinken we steeds minder ongezonde frisdranken. Dat blijkt uit verkoopcijfers van Nederlandse supermarkten.

water in plaats van frisdrank

Volgens de nieuwe schijf van vijf van het Voedingscentrum zou je eigenlijk alleen water, koffie en thee moeten drinken voor de dorst. En magere of halfvolle melk (en andere zuivelproducten), omdat hier waardevolle voedingstoffen in zitten en dit een licht beschermend effect heeft tegen darmkanker en diabetes type 2.

Water in plaats van frisdrank

Wij Nederlanders doen het op dat gebied steeds beter. De verkoop van frisdranken, vruchtensappen en andere zoete drankjes daalt flink, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IRI, dat de verkoopcijfers van Nederlandse supermarkten onderzocht. We kopen daarentegen wel flink meer flessenwater. We drinken dus meer water in plaats van frisdrank.

Minder melk

Ook drinken we minder melk met zijn allen. In 2013 kochten we nog 810 miljoen liter melk en 284 miljoen liter andere zuiveldrankjes, zoals karnemelk en drinkyoghurt. In het afgelopen jaar was dat 747 miljoen liter en 264 miljoen.

Meer yoghurt en kwark

Toch blijft zuivel populair. Want de verkoopcijfers van yoghurt en vooral kwark zitten flink in de lift. In de afgelopen kochten we ruim 10 procent meer yoghurt (302 miljoen kilo). De verkoop van kwark nam toe met maar liefst 18 procent (70,5 miljoen kilo). Ook eten we 21 procent meer roomboter (22,9 miljoen kilo).


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *