Relax: cannabismelk uit Engeland

Lekker slapen van melk? Vroeger werd bij slapeloosheid aangeraden een beker warme melk te drinken. Dat blijkt toch niet zo effectief. In Engeland verkoopt een health-food producent daarom nu Relax. Dat is cannabismelk, zonder de stofjes die je high maken, maar wel met het rustgevende CBD-olie.

cannabismelk

Wietmelk

De wietmelk uit Engeland wordt gemaakt door Rawligion (een samentrekking van ‘religie’ en voedselhype ‘raw’). Er zit geen echte melk in het product, maar het is een drank gemaakt van noten. Dus het is weliswaar net als echte melk wit, maar daar houden de overeenkomsten wat betreft de voedingswaarde met melk, dat vol zit met waardevolle voedingstoffen, wel op.

Relax

De naam Relax is gekozen omdat het witte goedje volgens het verhaal van de producent rustgevend werkt en dus ook goed is om lekker mee in slaap te vallen. Dat zou dan komen omdat er volgens de fabrikant CBD-olie in zit. Dat is het stofje uit de cannabisplant dat ook als medicijn wordt gebruikt bij onder andere multiple sclerose en epilepsie.

CBD-olie

In Nederland is CBD-olie als medicijn op doktersrecept verkrijgbaar. Drogisten en smartshops verkopen het ook, maar in tegenstelling tot de olie die je alleen via een arts en de apotheek kunt krijgen, worden deze producten niet gecontroleerd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Er is dus geen enkele garantie dat deze producten ook echt werkzaam zijn.

Vermijd alcohol en cafeïne

Of Relax dus ook echt helpt bij slapeloosheid, is dus maar de vraag. Wil je lekker slapen? Volg dan gewoon de algemene tips: op een vast tijdstip naar bed, in de uren voordat je gaat slapen lekker ontspannen en vermijd opwekkende middelen als alcohol en cafeïne in de uren voordat je naar bed gaat. Lees hier meer tips, vooral handig als je een nachtdienst tegemoet gaat.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *