Brogurt: yoghurt in een stoer jasje

Ben jij die stoere vent die spieren wil kweken en daarom op zoek is naar de beste voeding propvol proteïne? Dan is “brogurt” vast wat voor jou. In Amerika wordt het verkocht als powerfood, maar stiekem is het doodnormale yoghurt.

Brogurt

Powerful yoghurt

In 2013 kwam het in Amerika op de markt: Powerful Yoghurt. Volgens de fabrikant is het een soort superfood. Griekse yoghurt, maar dan met nog meer proteïne (eiwit), geen vet en bijna geen koolhydraten. En… het is ook glutenvrij.

Brogurt

Geen wonder dat er een sixpack op de verpakking stond. Bij de doelgroep, jonge mannen die in de sportschool met gewichten in de weer zijn, was het een hit. Inmiddels heet dit type yoghurt zelfs een soortnaam: brogurt.

Ideaal voor sporters

Brogurt klinkt geweldig. En wat samenstelling betreft is het dat ook. Zeker voor mensen die bewust met eten bezig zijn. Een product vol hoogwaardige eiwitten, calcium, vitamine B12 en zink, wat vooral voor mannen een belangrijk mineraal is. Wat wil je als sporter nog meer?

Overbodig

Mooi dus dat er Brogurt is. Alleen, het is gewoon doodnormale yoghurt in een stoere verpakking. En net zoals wei-poeder voor de meeste sporters vaak een overbodig aanvulling is op het dieet, geldt dat ook voor speciale sportyoghurt.

Kies voor zuivel

Wil je profiteren van alle voordelen van Brogurt of Whey-shakes, maar wil je daar wel een normale prijs voor betalen? Kies dan na het sporten voor een portie normale zuivel. Volgens sportdiëtist Gunilla Boomsma zit er in kwark procentueel het meeste eiwit. Maar in een schaaltje yoghurt of een flink glas melk, zitten ook de benodigde 20 gram hoogwaardige eiwitten, die je lichaam nodig heeft om optimaal te herstellen van een training.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *