Bier met melk? BoerenRadler!

Er zijn al heel wat cocktails en mixdrankjes waarin de zachte, volle en rijke smaak van zuivel de perfecte mix vormen met een alcoholische tegenhanger. En nu is er ook tapbier gemixt met dagverse melk BoerenRadler! Nu al een hit in Zelhem in de Achterhoek.

boerenradler

Bier met melk?

Zuivel is zacht, vol en rijk van smaak. Niet gek dus dat er heel wat cocktails en mixdrankjes zijn waarin melk, room of chocolademelk de perfecte mix vormen met een pittige alcoholische tegenhanger. Denk bijvoorbeeld aan de White Russian of Irish Coffee. Maar bier met melk?

Boerenradler

Tja, waarom eigenlijk niet, dacht Arjan Berendsen uit Zelhem in de Achterhoek. Hij kwam op het idee door de populariteit van Radler, de biervariant met een laag alcoholpercentage. En om boeren in de regio een extra afzetmarkt te bieden voor hun melk.

Dagverse melk

Volgens Arjan volstaat lang houdbare melk niet voor een echte BoerenRadler. Je moet eigenlijk echte dagverse melk gebruiken, die je vaak gewoon bij een boer uit de buurt kan halen. De uitvinder is nog op zoek naar een brouwer die het bijzondere bier wil bottelen en verkopen in de winkel.

Het recept

Het recept: Een derde halfvolle melk met daarbij tweederde tapbier. Mengen in een mooi hoog bierglas en genieten maar. Is het echt lekker? Wij zouden zeggen: probeer het zelf en laat ons in de reactie weten wat jij van deze aparte combinatie vindt.

Samenvatting
recipe image
Naam gerecht
BoerenRadler
Auteur
Update
Bereidingstijd
kooktijd
Totaal
Rating
21star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *