Melk als sportdrank, 3 dingen die je moet weten

Wie regelmatig in de gewichten hangt of door het park hardloopt, weet hoe belangrijk drinken is tijdens en na is tijdens het sporten. Maar wist je ook dat een met melk gevulde bidon je sportende lichaam nét die extra boost kan geven? Melk heeft zo z’n voordelen ten opzichte van zoete sportdrankjes en zelfs water.

melk als sportdrank

1. Melk zit vol bouwstoffen

Melk zit allereerst natuurlijk vol voedzame bestanddelen. Na inspanning gaat je lichaam in de herstelstand en heeft het tijd, rust en bouwstoffen nodig. Melk als sportdrank is dan heel geschikt. Het heeft namelijk een hoop van die bouwstoffen. Calcium voor de botten bijvoorbeeld, maar ook vitamine B12. Die zorgt voor de aanwas van rode bloedlichaampjes, die zuurstof naar je spieren en organen vervoeren.

2. Melk is een goede dorstlesser

Melk helpt ook je vochtbalans na het zweten snel weer op peil te brengen, door mineralen als natrium en kalium. Die maken van melk een goede dorstlesser. Melk bevat zelfs meer mineralen dan mineraalwater. Het voedingscentrum noemt melk niet voor niets ‘een goede en gemakkelijke manier om belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen’.

3. Melk is een motor voor de krachtpatser

Spieren kweken? Dan heb je nog meer aan melk. Na krachttraining hebben je moegestreden spieren grote behoefte aan proteïne, dat de spiergroei stimuleert en het herstel bevordert. Melk is net als andere zuivelproducten een belangrijke bron van eiwitten als wei en vooral caseïne. Vooral volle melk levert eiwit aan je lichaam, maar bevat wel meer vetten dan de magere of halfvolle variant. Het hangt dus wel een beetje van je sportdoelen af of volle melk de juiste keuze is, of je beter naar magere melk kunt grijpen.

Melk als sportdrank

Melk is in elk geval vaak een goed alternatief voor calorierijke sportdrankjes. Die bevatten vaak zoveel suiker dat ze je gezwoeg op de loopband als je niet oppast weer teniet doen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *