Kaasletter voor een hartig heerlijk avondje

Kun je geen chocoladeletter meer zien? Probeer dan eens de kaasletter. In 2015 begon het als een verzoeknummer voor een klant bij de Zeeuwse kaasboerderij Shellach. Inmiddels is er een webshop, een aanbod van 11 verschillende soorten en vallen de kaasletters niet aan te slepen.

kaasletter

Kaasletter

We hadden al een letter van banket en een chocoladeletter. Maar als je niet van zoet hield, maar juist van hartig, dan was het aanbod rond Sinterklaas een beetje karig. Bij kaasboerderijen wisten ze daar al langer raad mee. Ze boden daarom kaasletters aan. 

Webshop

Niels Steenbakker zag daar wel brood in. Hij haalde de Zeeuwse kaasboer Shellach over om samen met hem een webshop voor kaasletters op te zetten. In het eerste jaar liep dat al redelijk, het tweede jaar ging alweer een stukje beter. En in 2017 ging het ineens in een sneltreinvaart.

11 soorten

Dit jaar kun je kiezen uit 11 verschillende smaken kaasletters bij kaasletter.nl. Van jong belegen tot oude kaas, van komijnkaas tot sambalkaas en van belegen boerderijkaas tot Italiaanse kruidenkaas. Elke kaasletter is vacuümverpakt en blijft daardoor volgens de leverancier ook buiten de koelkast weken goed.

Minder suiker, zeker zo machtig

Is dat nou lekker, zo’n kaasletter? Als je van kaas houdt wel natuurlijk. De kaasletters zijn wel flink machtig. Per stuk wegen ze 150 of 195 gram. En er mag dan heel wat minder suiker in zitten dan in een chocoladeletter, als je in een keer een kaasletter oppeuzelt zit je wel flink vol. En is het gezond? Kaas past op zich prima in een gezond voedingspatroon. Maar zo’n kaasletter is wel wat veel kaas voor één persoon. Het is dus beter om hem te delen of niet in één keer op te eten.

Alleen S en P

Letters snijden uit kaas is trouwens best lastig. Daarom zijn de letters voorlopig alleen verkrijgbaar in S en P (Sint en Piet). En omdat de vraag zo groot is in de aanloop naar sinterklaas, moet de webshop ook vaak nee verkopen. Vooral de kaasletters met kruiden zijn echte hardlopers.


Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *