Kaashaas en kaaseitjes, tijd voor Pasen

Kun je geen chocolade paaseitje of paashaas meer zien? Probeer dan eens de kaashaas of kaaseitjes. Want elke feestdag verdient zijn eigen kaas!

kaashaas kaaseitjes

Kaashaas

Een roomboterstol, heel veel eieren en een plakje kaas op een lekker broodje. Ze horen allemaal bij het traditionele paasontbijt. En in de weken daarvoor eten we ons vol aan paaseitjes van chocolade en een chocolade paashaas. Maar als je niet van zoet houdt, maar juist van hartig, dan was het aanbod rond Pasen een beetje karig. Bij kaasboerderijen wisten ze daar al langer raad mee. Ze kwamen met de kaashaas en kaaseitjes.

Webshop

Zo kun je bij de Zeeuwse kaasboer Shellach een kaashaas bestellen. Dit in navolging van het succes van de boerenkaasletter, die je in de weken voor Sinterklaas bij de webshop (boerenkaasletter.nl) van deze kaasboerderij kunt kopen. Daar zijn maar liefst 25 soorten van: jonge kaas, oude kaas, kaas met pesto en een kaasletter met fenegriek. Van de kaashaas is er voorlopig nog maar één variant.

Chocolade wordt kaas

Hetzelfde geldt voor de kaashaas. Hij is gemaakt van echte boerenkaas en je kunt er plakken van schaven, blokjes van snijden of om gewoon zo in te happen.

Minder suiker, zeker zo machtig

Is dat nou lekker, zo’n kaashaas? Als je van kaas houdt wel natuurlijk. De kaasletters zijn we flink machtig. Per stuk wegen ze 150 of 195 gram. En er mag dan heel wat minder suiker in zitten dan in een chocoladeletter, als je in een keer een kaashaas oppeuzelt zit je wel flink vol. En is het gezond? Kaas past op zich prima in een gezond voedingspatroon. Maar zo’n kaashaas is wel wat veel kaas voor één persoon. Het is dus beter om hem te delen of niet in één keer op te eten.

 


Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *