Het laatste maal op de Titanic? Edammer kaas!

Wat aten de passagiers op het luxeschip de Titanic bij hun laatste maal? Geen kaviaar, geen fazant, maar kaas! Edammer kaas, om precies te zijn. Dat blijkt uit de menukaart van de laatste lunch voordat het schip in 1912 zonk.

edammer kaas

Menukaart

Verder stonden op het menu ook filet van griet, corned beef en kip. De menukaart bracht vorige week op een veiling 80.000 euro op. Een passagier die de ramp overleefde, had hem meegenomen. De man (of vrouw) kon aan boord komen van een reddingsboot, met andere eersteklaspassagiers.

IJsberg

De Titanic verging in de nacht van 14 op 15 april 1912. Het schip was op weg van het Groot-Brittanniƫ naar New York toen het een ijsberg raakte en zonk.

Edammer kaas

Edammer kaas is trouwens als heel lang wereldberoemd. In de Gouden Eeuw verhandelden Nederlanders dit typische ronde, rode kaasje al over de hele wereld. Het is sinds 2010 een beschermd product, wat betekent dat het alleen in Nederland gemaakt mag worden van echte Nederlandse koemelk.

Klaprozen

De rode kleur werd trouwens oorspronkelijk gemaakt van klaprozen. Tegenwoordig worden er meer moderne kleurstoffen gebruikt voor de buitenkant.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *