Recept frambozen frozen yoghurt

Yoghurt + fruit = gezond snacken. Dat geldt ook voor de bevroren variant, frozen yoghurt. Als je het zelf maakt, tenminste. Hier een heerlijk recept met frambozen en honing.

Frozen yoghurt

Met de gezonde eigenschappen van yoghurt én fruit is frozen yoghurt de kanjer van de ijsjes, zou je denken. De verwennerij kan inderdaad heel gezond zijn, maar alleen als je ‘m zelf maakt (lekker zonder toegevoegde suikers, kleur- of smaakstoffen).

Recept frambozen frozen yoghurt

Voor zelfgemaakte frozen yoghurt heb je maar drie ingrediënten nodig: fruit, yoghurt en honing of ander vloeibaar zoets, zoals agavesiroop. Met vloeibare suikers blijft de yoghurt bij het invriezen namelijk goed van consistentie en vormen er zich geen ijskristallen. Bovendien blijft het ijs dan goed ‘schepbaar’. Als yoghurt kun je elke soort gebruiken, maar volle of Griekse yoghurt is lekker dik en romig.

Schiften bij ontdooien: geen effect voor gezondheid

Als je zuivel invriest en daarna weer ontdooit, gaat het schiften. Hierbij scheiden het vet en water zich van elkaar en kunnen eiwitten zich niet langer binden. Je melkproduct krijgt klontjes en wordt wat wateriger. Slecht voor je gezondheid is het niet, en als de verandering van structuur je niet uitmaakt, kun je zuivel prima invriezen.

Ingrediënten:

  • 300 gram bevroren frambozen
  • ½  liter Griekse of volle yoghurt
  • 1½ eetlepel honing

Verder nodig: blender of keukenmachine en ijsvormpjes (ijsklontvormpjes of siliconen muffinvormpjes werken ook)

Bereiding

  1. Doe de frambozen direct uit de vriezer in de blender of keukenmachine. Laat enkele frambozen in de vriezer om straks te garneren.
  2. Mix het goed, totdat het een glad mengsel ontstaat.
  3. Voeg nu de yoghurt en honing toe en meng het door elkaar.
  4. Giet het mengsel in een aantal ijsvormpjes.
  5. Zet het tenminste 4 uur in de vriezer.
  6. Haal het eruit en serveer met wat losse frambozen als garnering.
Samenvatting
Naam gerecht
Frozen yoghurt
Auteur
Update
Bereidingstijd
kooktijd
Totaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.