Zelf yoghurtijs maken: snel, gezond en lekker

Yoghurtijs is licht, fris en perfect voor warme (na)zomerdagen. En je hebt er geen ijsmachine voor nodig: met een blender en diepvriezer krijg je een lekker en gezond resultaat. Of je nu houdt van zomerfruit of chocola, zelf yoghurtijs maken is altijd een lekker idee.

zelf yoghurtijs maken

Snel gezond ijs maken

Even snel gezond ijs maken is dus helemaal niet zo moeilijk, We geven je hieronder drie recepten.

Yoghurtijs met zomerfruit

Binnen een paar minuten zelf yoghurtijs maken zonder ijsmachine? Het enige apparaat dat je hiervoor nodig hebt is een blender. Doe hier 250 gram diepvries zomerfruit in zoals aardbeien, bosbessen, frambozen of bramen. Ingevroren fruit vind je bij de supermarkt in het diepvriesvak. Natuurlijk kun je ook zelf fruit invriezen, snijd het dan van tevoren in kleine stukjes. Voeg 250 gram magere of halfvolle Griekse yoghurt toe en mix tot je een romige ijsmassa hebt. Smullen maar!

Yoghurtijs met chocola en kokos

Voor chocoholics is deze variant onweerstaanbaar. Doe 500 gram Griekse yoghurt en een blik kokosmelk in een blender en mix dit even door. Hak een reep pure chocolade in kleine blokjes. Voeg 150 milliliter honing, vijf eetlepels cacaopoeder en de chocoladeblokjes toe. Mix opnieuw goed. Doe het mengsel in een kom in de vriezer. Roer het iedere dertig minuten even door. Na twee uur is je zelfgemaakte chocolade-kokosyoghurtijs klaar!

Perzikijsjes op een stokje

Ook erg leuk: losse yoghurtijsjes op een stokje om uit te delen aan je kinderen. Schil twee perziken en een nectarine en verwijder de pit. Mix het verse fruit met zes eetlepels volle yoghurt in een blender. Schep het yoghurt-fruitmengsel in ijsvormpjes. Zet de ijsjes nu zo’n twee uur in de vriezer totdat ze bevroren zijn. Haal de vormpjes eruit en spoel ze even onder de warme kraan, zodat je de ijsjes er makkelijk uit krijgt. Serveer de perzikijsjes direct.

IJs van vanille- of chocoladevla

In plaats van yoghurtijs kun je ook vla-ijs maken. Voor vier ijsjes heb je ongeveer 200 milliliter van je favoriete vla nodig, bijvoorbeeld dubbelvla. Giet de vla in ijsvormpjes en laat die minimaal vier uur bevriezen. Variatietip: voeg verse ingrediënten toe voor extra smaak. Pureer een rijpe mango en zes muntblaadjes in de blender of keukenmachine. Roer dit door de vanillevla en schenk het mengsel vervolgens in de ijsvormpjes. Mjam!

Samenvatting
recipe image
Naam gerecht
Yoghurtijs maken met fruit
Auteur
Update
Bereidingstijd
kooktijd
Totaal
Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 31 Review(s)

Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *