Frozen yoghurt: gezond of ongezond?

Frozen yoghurt: klinkt gezond. Want yoghurt is yoghurt. Of het nou een beetje meer of minder gekoeld is. En dus zou je zeggen dat dit zuivelproduct een gezond alternatief is voor een bolletje ijs. Of niet? Kun je er rustig een bakje van eten zonder schuldgevoel? Of is het toch stiekem een caloriebom?

frozen yoghurt gezond of ongezond

Frozen yoghurt gezond of ongezond?

Is frozen yoghurt gezond of ongezond? Het kán gezonder zijn dan ijs. Dat bevat namelijk van nature al minstens tien procent vet. En dat is bij frozen yoghurt meestal niet zo. Toch kunnen we frozen yoghurt niet zomaar scharen onder de categorie ‘gezonde tussendoortjes’. Het probleem is namelijk vaak dat er in de fabriek nog wat extra’s aan deze yoghurt worden toegevoegd. En dan hebben we het met name over suiker. Dat maakt frozen yoghurt toch behoorlijk calorierijk. Per 100 gram zit er 22 gram suiker in.

Suiker óf zoetstoffen

Bevat de frozen yoghurt ook geen suiker, dan kun je er nagenoeg zeker van zijn dat er andere zoetstoffen aan zijn toegevoegd. Want er is iets voor nodig om dit zuivelproduct het op smaak te brengen. En de vraag is of je die stoffen tot je wilt nemen.

Calorierijke toppings

En dan zijn er die toppings op je bevroren yoghurt nog. Wat stukjes fruit kunnen natuurlijk geen kwaad, maar wat te denken van chocoladesnippers, smarties, koekjes of slagroom? Vanzelfsprekend toch een stuk minder gezond. Bevat het dan nog goede voedingsstoffen? Nauwelijks. In gewone yoghurt zit probiotica, maar in de bevroren variant is daar eigenlijk weinig van over.

Maak het zelf!

Zin in een koude snack? Dan kun je dus net zo goed kiezen voor een gewoon ijsje. Want het lage(re) vetpercentage bij frozen yoghurt wordt tenietgedaan door de hoeveelheid suiker. Wil je toch een gezondere optie, maak dan zelf frozen yoghurt. Dan weet je in ieder geval wat je toevoegt en kun je de hoeveelheid suikers in toom houden. Op The Daily Milk vind je een lekker recepten voor een froyo met frambozen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *