Gaan bier en melk goed samen? Sommige mensen vinden van wel. Zo kun je in de Achterhoek boerenradler drinken, tapbier met verse melk. Bierkaas is een wat meer gebruikelijke combinatie. Ook hierbij blijft soms zelfs het alcoholpercentage in tact.
Bierkaas: vol, romig met een bittertje

Mengen met bier
Bierkaas wordt gemaakt door de wrongel (dat is wat er van melk overblijft in de eerste fase van kaasmaken) te mengen met bier. De rest van het proces van kaasmaken blijft hetzelfde. Aan het eind van de rit heb je dan kaas met een kenmerkende biersmaak.
Donkere bieren
Voor veel bierkazen worden donkere bieren gebruikt. De smaak van dit bier werkt blijkbaar het beste.
Smaak van bierkaas
De smaak? Dat hangt natuurlijk een beetje van de kaas af en het soort bier wat wordt gebruikt. Maar in de regel is bierkaas vol, romig, een tikkeltje zoeter dan normale kaas en heeft het een bittere nasmaak van bier.
Zelf proberen?
Proberen? Ga eens lang bij een kaasspeciaalzaak. Vaak hebben ze daar een of meerdere soorten te koop. Ook online kun je verschillende bierkazen bestellen.
Comments
Dit mooie artikel gaat over ooit wereldberoemde BIERKAAS: Limburgse kaas – Remmedoux – Hervekaas https://abitor2.wordpress.com/2013/04/06/opkomst-en-verval-van-de-limburger/