Jelly drink: koud melkdrankje met gummibeertjes

Kleurrijk en een beetje slijmerig. Jelly drink werd ontdekt op Chinese sociale media en gaat sindsdien viraal. Je maakt dit zoete melkdrankje door gummibeertjes op te lossen in heet water, dit te laten stollen in de koelkast en vervolgens af te maken met melk.

jelly drink

Kleurrijke snoepjes geïnspireerd door dansberen

Kleine, zachte beertjes met een zoete vruchtensmaak. De beroemde, kleurrijke gummibeertjes werden in 1922 bedacht door de Duitse banketbakker Hans Riegel. Dansende beren die op de jaarmarkt optraden, inspireerden hem tot de vorm van het snoepje. Het woord ‘gummi’ verwijst naar een ingrediënt dat voor de allereerste beertjes werd gebruikt: Arabische gom, een harsachtige gom uit acaciasoorten. Inmiddels is deze gom vervangen door gelatine.

Jelly drink: melk met een fruitige gelei

Op internet zijn allerlei recepten te vinden met gummibeertjes als ingrediënt, bijvoorbeeld voor het maken van eetbaar slijm. En dankzij Chinese sociale media is ook jelly drink een hit. Het idee is simpel: je lost de gummibeertjes op in heet water, laat dit urenlang stollen in de koelkast en giet er vervolgens koude melk overheen. Daarna komt het leukste gedeelte: kijken hoe de melk door de fruitige gelei wervelt wanneer je een dik rietje in het glas steekt.

Magisch effect van de wervelende melk

Om dat ‘magische’ effect te bereiken zijn een aantal factoren van belang. Zo werkt een glas met rechte wanden het beste. Gebruik je een bolvormig glas, dan kan dat zorgen voor scheuren in de gelei waar de melk intrekt. Ook de hoeveelheid water is belangrijk. Voeg je minder water toe dan in het recept staat, dan wordt de gelei taaier en compacter. Houd dus exact de juiste hoeveelheden aan, dan kan je kleurrijke jelly drink niet mislukken.

Ingrediënten

70 gram gummibeertjes

180 milliliter water

120 milliliter melk

1 eetlepel gecondenseerde melk

3 ijsblokjes

Verder nodig: Een hoog, hittebestendig glas en een extra dik rietje, ook wel boba straw genoemd, zoals vaak wordt gebruikt voor het drinken van bubble tea.

Bereiding

  1. Doe de gummibeertjes in het glas.
  2. Giet hier langzaam het hete water bij.
  3. Roer voorzichtig totdat de gummibeertjes volledig zijn opgelost.
  4. Zet het mengsel minimaal zes uur in de koelkast.
  5. Haal het glas uit de koelkast en voeg de gecondenseerde melk en ijsblokjes toe.
  6. Giet de koude melk erbij tot het glas helemaal vol is.
  7. Prik met een dik rietje in de gelei en aanschouw de magie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *