Bubble tea: 4 dingen die je moet weten

Bubble tea is een superhip drankje gemaakt van thee, melk en met vruchtensiroop gevulde tapiocaballetjes. Het drankje komt oorspronkelijk uit Taiwan, maar maakt inmiddels wereldwijd furore. Vier dingen die je moet weten.

bubble tea

1 Bubble tea bestaat al bijna 30 jaar

Ook al kennen wij in Nederland pas sinds een paar jaar, Bubble tea is al bijna 30 jaar oud. Het drankje kwam in 1988 voor het eerst op het menu van het Chun Shui Tang Tea House in Taichung City Taiwan. Sindsdien verspreidde het zich over Zuidoost-Azië en kwam het uiteindelijk ook in Australië, de Verenigde Staten en Canada terecht. Een paar jaar geleden waaide het over naar Europa.

2 Het is even wennen

Bubble tea is echt anders dan andere drankjes. Het is lekker verfrissend door de ijskoude ijsthee, lekker romig door de melk, maar vooral heel verrassend door de met vruchtensiroop gevulde tapiocaballetjes. Die voelen aan als een soort snoepjes en als je erop kauwt knappen ze uit elkaar en proeft het drankje opeens heel zoet.

3 Het heet niet altijd bubble tea

De ‘bubbles’ in de bubble tea zijn niet vernoemd naar de tapiocaballetjes, maar naar de bubbels die ontstaan bij het schudden, vlak voordat het drankje wordt geserveerd. En omdat het tegenwoordig in heel veel landen wordt verkocht, heeft het drankje ook heel veel verschillende namen. De bekendste zijn boba milk tea, pearl tea, pearl tapioca en QQ.

4 Het is superhip, maar niet supergezond

Onder jongeren in Zuidoost-Azië is bubble tea razend populair, net als Jelly drink, kaasthee of cheese tea. En in Amerika, Engeland en sinds een paar jaar in Nederland hoor je er helemaal bij met zo’n doorzichtige drink beker met donkergekleurde balletjes en een extra wijd rietje. Superhip is dit drankje zeker. Het is echter niet supergezond. Vergelijk het met frisdrank of een milkshake. Wil je nóg ongezonder (en over the top), check dan eens een freakshake.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *