Boeren gezocht voor onderzoek naar duurzaamheid

Wetenschappers en melkveehouders die samen onderzoek doen naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Dat is het project Koeien & Kansen in een notendop. Op dit moment wordt gezocht naar enthousiaste boeren die willen aansluiten bij dit project.

duurzaam onderzoek

Koeien & Kansen richt zich onder andere op schoon water, het vervangen van kunstmest en broeikasgassen. Allemaal zaken die belangrijk zijn voor een duurzamere toekomst van de melkveehouderij.

Optimale balans

Het doel: de melkveesector helpen in de zoektocht naar een effectief beleid voor de toekomst. Dat betekent dat gezocht wordt naar een optimale balans tussen een aanvaardbare milieubelasting en haalbare kosten voor het melkveebedrijf.

Deelnemers gezocht

Het project zoekt naar gemotiveerde veehouders die oplossingsgericht aan de slag willen met deze thema’s. Veehouders die niet alleen tijd willen nemen voor onderzoek, registratie en discussie, maar ook graag communiceren met andere melkveehouders en contact hebben met zowel de sector als de overheid.

Wat levert het op?

Meedoen is niet vrijblijvend. Van deelnemers wordt openheid van alle technische resultaten binnen de bedrijfsvoering vereist. Maar boeren krijgen er ook wat voor terug: een inspirerende ondernemersomgeving met een internationaal netwerk van veehouders, onderzoekers, adviseurs, beleids- en sectorvertegenwoordigers. Daarnaast is er gerichte bedrijfsbegeleiding. Meer weten of aanmelden? Kijk op de website van het project.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *