Zo maak je de lekkerste yoghurtrepen met fruit en noten

Toe aan wat verkoeling? Maak dan eens je eigen yoghurtbars met Griekse yoghurt. Deze verfrissende yoghurtrepen zijn ideaal als snack of toetje én zo gemaakt. Bovendien kun je variëren met lekkere toppings, van zomers fruit tot kokos en knapperige nootjes.

yoghurtrepen yoghurt bar

Wat zijn yoghurt bars of yoghurtrepen?

Iedereen is wel bekend met frozen yoghurt, een lekker en fris alternatief voor roomijs. Yoghurtbars zijn hier een variatie op. Zie het als een soort mueslirepen, maar dan ijskoud. De ijsrepen worden het lekkerst als je volvette yoghurt als basis gebruikt. Bij voorkeur Griekse yoghurt, want die blijft ook na het invriezen lekker romig. Je kunt verder naar smaak vers fruit toevoegen en nootjes, waardoor de yoghurtrepen een ‘crunchy bite’ krijgen.

Geduld wordt beloond bij deze ijskoude snack

Zelf frozen yoghurt bars maken is heel simpel, de vriezer doet bijna al het werk. Het moeilijkste is het wachten totdat ze bevroren zijn. De yoghurtrepen moeten namelijk minimaal twee uur – of beter nog: een hele nacht – in de vriezer. Maar…. geduld wordt beloond, want het resultaat is ontzettend lekker. Tip: maak de yoghurtbars vast de avond van tevoren. Dan ligt die ijskoude snack de volgende dag voor het grijpen.

Yoghurtrepen met je favoriete ingrediënten

Enthousiast geworden om je eigen yoghurtbars te maken? In het recept hieronder is gekozen voor Griekse yoghurt in combinatie met frambozen, amandelen en hazelnoten. Maar je kunt natuurlijk ook andere combinaties maken voor de topping. Wat dacht je van blauwe bessen, cashewnoten en pecannoten? Of aardbeien, granola en pure chocola? Met dat soort heerlijke ingrediënten kunnen je zelfgemaakte yoghurtrepen bijna niet mislukken.

 

Ingrediënten

  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram frambozen
  • 30 gram ongezouten amandelen
  • 30 gram ongezouten hazelnoten
  • 1 eetlepel kokossnippers of geraspte kokos
  • witte chocoladevlokken

Verder nodig: Ovenschaal die in de vriezer past en vershoudfolie.

Bereiding

  1. Meng de yoghurt met de honing en de kokos en zet deze apart.
  2. Hak de amandelen en hazelnoten grof.
  3. Hou één handje noten apart en roer de rest door de yoghurt.
  4. Scheur een groot stuk vershoudfolie af en bekleed daar de bodem en wanden van de ovenschaal mee.
  5. Verdeel het yoghurtmengsel over de ovenschaal en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
  6. Garneer met de frambozen, de rest van de nootjes en de witte chocoladevlokken.
  7. Zet de ovenschaal minimaal twee uur in de vriezer, totdat het yoghurtmengsel volledig is bevroren.
  8. Snijd de repen in vierkante of rechthoekige porties.
  9. Serveer de yoghurtbars direct. Blijft er wat over? Geen punt, je kunt de repen in een afgesloten bakje zo’n drie weken bewaren in de vriezer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *