Yoghurtmasker tegen rimpels

Gezichtsmasker? Goed voor je huid. Maar wist je ook dat je die eenvoudig zelf maakt met yoghurt? Lekker goedkoop én heel effectief. Zo kan een yoghurtmasker puistjes voorkomen, zorgen voor een stralende teint en rimpels tegengaan.

yoghurtmasker

Yoghurt is gezond als je het eet, maar het bevat ook allerlei stofjes die goed zijn voor je huid. Of je nu rimpels wil tegengaan of je huid wilt hydrateren. We geven je vijf voorbeelden van hoe yoghurt en een yoghurtmasker je velletje een positieve boost geeft.

Hallo stralende teint!

Een yoghurtmasker helpt je een stralender gezicht te krijgen. Dat komt door de proteïne en vitaminen die yoghurt bevat. Die voeden je huid waardoor je een gezonde en stralende teint krijgt.

Rimpels op de lange baan

Yoghurt bevat melkzuur. En dat zorgt voor hydratatie. En een gehydrateerd gezicht ziet er nu eenmaal een stuk frisser uit. Bovendien gaat het melkzuur in de yoghurt huidveroudering tegen. Zo stel je die fijne lijntjes of rimpels nog even lekker uit.

Puistjes? Weg ermee

Last van puistjes? Ook dan is het verstandig yoghurt op je gezicht te smeren. Yoghurt bevat zink. Dat werkt ontstekingsremmend en vermindert de productie van olie door kliertjes in je huid. Melkzuur verwijdert dode huidcellen en voorkomt verstopte poriën.

Opstaan met een frisse blik

Heb je weleens last van donkere kringen onder je ogen? Smeer er dan wat yoghurt op. De vitamine K zorgt ervoor dat ze verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Yoghurt als ultieme aftersun

Nog een laatste tip voor in de zomer. Rood huidje door de zon? Pak de yoghurt erbij! Zuivel helpt namelijk tegen zonnebrand. Het verzacht je huid en heeft een verkoelend effect. Het zink in de yoghurt gaat roodheid tegen en zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën in je huid weer in balans komen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *