‘Yoghurt helpt bij afvallen’

yoghurt helpt bij afvallen

Over melk en andere zuivelproducten doen veel verhalen de ronde. Zoals: melk is slecht voor je huid. Maar kloppen ze ook? In deze serie belichten we feiten en fabels rond zuivel.

De stelling: yoghurt helpt bij afvallen

Helpt het eten van een toetje in de strijd tegen de kilo’s? Er zijn al meerdere onderzoeken gedaan naar de link tussen het eten van yoghurt en afvallen. Tot nu toe met uiteenlopende resultaten. Uit een studie van de New York University blijkt nu dat elke dag een bakje yoghurt eten wel degelijk kan helpen.

Lager BMI

Deze studie verzamelde de resultaten uit 22 eerdere onderzoeken uit verschillende landen en kwam zo tot een gedegen conclusie. In totaal bekeken deze onderzoeken de eet- en dieetgewoonten van meer dan 181.000 volwassenen. Zo werd bijvoorbeeld een link gevonden tussen dagelijks yoghurt eten en een lager BMI. De calcium in de yoghurt reguleert de stofwisseling. En de proteïne zorgt voor een vol gevoel, waardoor je niet gaat snacken.

Geen wondermiddel

De onderzoekers zeggen dat het weliswaar geen wondermiddel is – natuurlijk is er meer nodig dan het eten van een bakje yoghurt als je wilt afvallen – maar het kan het verliezen van lichaamsvet wel bevorderen. Mits je verder gezond eet en varianten met suiker vermijdt.

Lees hier meer over dit onderzoek.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *