Wereldmelkdag: feestje ter ere van melk

Op 1 juni is het wereldmelkdag, oftewel World Milk Day. Een initiatief van de wereld voedsel en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), om stil te staan bij het belang van melk.

wereldmelkdag

Wat is wereldmelkdag?

Sinds 2001 is het elk jaar op 1 juni Wereldmelkdag. De dag waarop we wat betreft de FAO (de voedsel en landbouw organisatie van de Verenigde Naties feestelijk) stilstaan bij het belang van melk over de hele wereld. Het is bedoeld als een moment waarop organisaties die iets met melk te maken hebben, extra aandacht kunnen vragen voor onderwerpen die met zuivel te maken hebben.

Waarom al die aandacht voor melk?

Omdat miljarden mensen over de hele wereld elke dag melk of andere zuivelproducten gebruiken om waardevolle voedingstoffen binnen te krijgen. Zo is melk en andere zuivel een belangrijke bron van hoogwaardige eiwitten, calcium, vitamine B12 en fosfor en kalium. (Magere en halfvolle) melk en zuivelproducten zijn dan ook overal ter wereld opgenomen in landelijke voedingsrichtlijnen, ook in Nederland.

Wat kunnen we doen?

Er is over de hele wereld van alles en nog wat te doen. Wil je weten wat. Op de site van World Milk Day staat een overzicht. Je kunt ook even op social media als twitter en instagram zoeken op #worldmilkday.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *