Wat worden de voedseltrends van 2021?

Ieder jaar zet Whole Foods, een grote Amerikaanse supermarkt, de voedseltrends voor volgend jaar op een rij. In deze blog lees je over de trends die ook voor Nederland interessant zijn, en hoe je ze aan je favoriete zuivelproduct kunt koppelen.

voedseltrends 2021

Voedseltrend 1: Uitgebreid ontbijten

Doordat mensen meer thuiswerken, wordt er minder vaak even snel een boterham naar binnen gewerkt. We hoeven minder te reizen, en daarom is er meer aandacht voor ‘de belangrijkste maaltijd van de dag’. Denk bijvoorbeeld aan hartige yoghurt, een fruitcrêpe, of een van de talloze pannenkoekvariaties. Kost een beetje tijd, maar van het volgen van deze voedseltrend zal je zeker geen spijt van krijgen!

Focus op vitamines

Een voedseltrend die we eigenlijk al veel langer zien, blijft ook in het nieuwe jaar bestaan. Veel mensen letten steeds meer op de voedingswaarden van het eten en drinken dat ze tot zich nemen. Zitten er voldoende vitaminen in ons dieet? En krijgen we genoeg ijzer, calcium en koolhydraten binnen? In deze trend is een belangrijke rol voor zuivel weggelegd. Zo scoort koeienmelk veel beter dan populaire melkvervangers op het gebied van voedingswaarden. Je glas magere of halfvolle melk past dus ook in 2021 nog in een gezond dieet.

Koffie als voedseltrend

We hebben de afgelopen jaren al aardig wat ontwikkelingen op het gebied van koffie gezien. Latte art en ijskoffie zijn niet meer uit Nederland weg te denken, en als we Whole Foods mogen geloven, zijn we op koffiegebied nog lang niet klaar. De nieuwste trend? Koffiebonen verwerkt in andere producten. Kijk dus niet raar op als je in de toekomst smoothies, mueslirepen of yoghurt met koffiesmaak tegenkomt!

Trend 4: Uitgebreid koken meer in trek

Ook deze voedseltrend komt voort uit het feit dat mensen meer tijd hebben om hun eten te klaar te maken. Whole Foods richt zich op het spannender maken van basis-ingrediënten als sauzen en pasta, maar je kunt natuurlijk alle kanten op. Onze tips? Kijk hier voor heerlijke desserts, of bak eens wat vaker iets lekkers.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.