Van milky blonde tot melkmeisjesvlecht: 3 trendy kapsels

Als je haar maar goed zit. Het is een bekende uitspraak waar zeker een kern van waarheid in zit. Zin in een nieuw kapsel? Ter inspiratie zetten we drie trendy kapsels op een rijtje, van een frisse nieuwe kleur tot een kunstig opsteekkapsel.

milky blonde

Milky blonde

Blond is niet zomaar blond, je hebt allerlei gradaties van deze haarkleur; van honingblond tot donkerblond. En heb je weleens gehoord van milky blonde? Stel je een glas melk voor, maak hier blond van en je hebt een frisse, witblonde haarkleur. Deze tint wordt ook wel omschreven als een ‘zomerse variant op platinablond’ en kenmerkt zich door een luxe afwerking. Deze rijke kleurschakeringen worden bereikt door middel van highlight- én lowlight-technieken. Een verschil met platinablond, waarbij het haar volledig in één kleur wordt geverfd. Die combinatie van high- en lowlights geeft het haar veel diepte. Goed nieuws: volgens kappers is milky blonde een kleur die vrijwel iedereen goed staat.

Tip: Ben je van nature al een blondine en wil je graag eens iets anders doen met je haar? Dan is milky blonde zeker het overwegen waard. Wil je voor deze haarkleur gaan, vraag je kapper dan naar een combinatie van high- en lowlights.

Melkmeisjesvlecht

Eén of twee vlechten die rond het hoofd zijn gewikkeld, alsof er geen begin en geen eind aan zit. Dit romantische opsteekkapsel heeft verschillende benamingen: kroonvlecht, Hollands kroontje of ‘melkmeisjesvlecht’. Melkmeisjes, dat waren meisjes die vroeger de koeien melkten óf melk aan huis bezorgden. Opgestoken haar was handig bij dit werk, zo hing het niet in hun gezicht. Soms droegen ze daarom ook wel een hoofdkapje. Denk maar aan het melkmeisje – dat eigenlijk een keukenmeid was – op het wereldberoemde schilderij van Johannes Vermeer. De beroemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo droeg op haar zelfportretten ook vaak zulke vlechten rond haar hoofd, versierd met bloemen of linten.

melkmeisje vlecht

Tip: Ook als je geen geoefende vlechter bent, kun je een melkmeisjesvlecht proberen. Het fijne van deze vlecht is namelijk dat hij niet perfect hoeft te zitten. Er mogen wat plukjes loshangen, zodat het een beetje rommelig oogt. Dat maakt het kapsel juist nonchalant.  

Cold brew-kapsel

Koffieliefhebbers kennen ongetwijfeld de cold brew. Dit is een koffie die wordt gezet met koud water en zo’n 18 to 24 uur nodig heeft om te trekken. Wat dit met haar te maken heeft? Er is nu ook een kapsel geïnspireerd op deze hippe ijskoffie. Het was de New Yorkse haarstylist Kimberly Bonondona die deze haarkleur introduceerde op Instagram.

Haar volgers vonden er al snel een geschikte naam voor: ‘cold brew’, omdat het kapsel doet denken aan de manier waarop melk zich vermengt met espresso. Eerst wordt het haar donkerbruin geverfd – tenzij je van nature een brunette bent. Op die donkere ondergrond worden vervolgens gouden highlights aangebracht die ‘als melk in de koffie’ fungeren.

Tip: Volgens haarstylisten staat deze warme haarkleur het beste uit bij mensen die van nature lichtbruin of donkerder haar hebben. Er zijn verschillende varianten van het cold brew-kapsel, van een meer zonnige tint tot extra donker.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *