Video: trots op de boer!

Ben jij ook trots op de boer die bent of die je kent? De makers van deze Amerikaanse commercial, die tijdens de Super Bowl werd getoond in elk geval wel.

In de commercial spreekt Paul Harvey (1918-2009), een legendarische Amerikaanse radiopresentator over wat het betekent om een boer te zijn. De originele speech gaf hij tijdens een grote bijeenkomst voor boeren in 1979. Zijn verhaal kreeg pas echt aandacht toen het werd getoond in een commercial tijdens de Super Bowl in 2013, de belangrijkste en meest bekeken wedstrijd van het jaar in het American Football.

Trots op de boer

Aan het eind van het verhaal moet natuurlijk wel wat verkocht worden en dat is in dit geval een ’truck’, waar je eigenlijk alleen wat aan hebt als je ook echt een boer bent in Amerika.Maar als je die even wegdenkt, blijft er een prachtig filmpje over hoe belangrijk boeren zijn voor de samenleving. Zij zorgen immers dat we elke dag een gezonde maaltijd met groenten, vlees zuivelproducten als melk op tafel kunnen zetten. Trots op de boer, dus.

Meer dan alleen goodwill

De commercial leverde trouwens meer op dan alleen goodwill. De fabrikant doneerde naar aanleiding van het succes van de reclame een miljoen dollar aan de National FFA Organization, een club die zich in de Verenigde Staten inzet voor agrarisch onderwijs.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *