Tortilla (Spaanse omelet) met kaas

Eenpansgerecht dat zowel warm als koud heerlijk is: een Spaanse omelet is altijd goed. Als tapa’s bij een drankje, als voedzaam campinggerecht of als lekkere picknicklunch.

Tortilla Spaanse omelet

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • ½ kilo vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 2 paprika’s (rood en groen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • Zout, peper, paprikapoeder

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes.
  2. Pel en snipper de uien en knoflook.
  3. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  4. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en roerbak de aardappel met de ui en knoflook 5 minuten.
  5. Draai het vuur kaag en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes bakken.
  6. Klop de eieren los met de melk en zout, peper en paprikapoeder naar smaak.
  7. Voeg de rest van de olie toe en roer de eieren met de kaas door het aardappelmengsel.
  8. Plaats het deksel op de pan en bak de omelet 10 minuten op laag vuur.
  9. Laat de tortilla op een bord glijden en snijd hem in parten.
Samenvatting
recipe image
Naam gerecht
Tortilla (Spaanse omelet) met kaas
Auteur
Update
Bereidingstijd
kooktijd
Totaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.