Eenpansgerecht dat zowel warm als koud heerlijk is: een Spaanse omelet is altijd goed. Als tapa’s bij een drankje, als voedzaam campinggerecht of als lekkere picknicklunch.
Tortilla (Spaanse omelet) met kaas
Ingrediënten (voor 4 personen):
- ½ kilo vastkokende aardappelen
- 2 uien
- 2 paprika’s (rood en groen)
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 6 eieren
- 50 ml melk
- 100 gr geraspte belegen kaas
- Zout, peper, paprikapoeder
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes.
- Pel en snipper de uien en knoflook.
- Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en roerbak de aardappel met de ui en knoflook 5 minuten.
- Draai het vuur laag en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes bakken.
- Klop de eieren los met de melk en zout, peper en paprikapoeder naar smaak.
- Voeg de rest van de olie toe en roer de eieren met de kaas en de paprika door het aardappelmengsel.
- Plaats het deksel op de pan en bak de omelet 10 minuten op laag vuur.
- Laat de tortilla op een bord glijden en snijd hem in parten.
Samenvatting
Naam gerecht
Tortilla (Spaanse omelet) met kaas
Auteur
The Daily Milk
Update
Bereidingstijd
kooktijd
Totaal
Rating
1 Review(s) Based on
Comments
Sta ik nou gewoon voor de grap paprika’s te snijden?
Misschien even aanpassen in de bereiding. (is goed bedoeld hoor)