Top 10 gekke ijssmaken

Alle smaken al geprobeerd in de ijssalon? Probeer dan eens een van deze gekke ijssmaken. Van octopus tot cheeseburger.

top 10 gekke ijssmaken

1. Octopus

Voor de meest rare ijssmaken moeten we naar Japan. In Namja Town, een pretpark in de stad Tokio vind je een heel scala aan voor ons ongebruikelijke ijscreaties. Van koeientong-ijs tot zout-ijs. En dus ook: Taco Aisu, ijs met octopus-smaak.

2. Knoflook

Even skippen op het menu op je eerste date, maar daarna kun je het wellicht een keer proberen: knoflookijs. Soms vind je het zelfs op de kaart in Nederlandse restaurants. En dan niet als dessert, maar als toefje bij vlees.

3. Rauw paardenvlees

Weer even terug naar Japan, waar rauw paardenvlees een delicatesse is. Ze hebben er ook een aparte ijssmaak van gemaakt…

4. Foie Gras

Na vier maanden testen en proeven ‘lukte’ het de Franse Philippe Faur dan eindelijk. Hij maakte het ‘perfecte’ bolletje foie gras-ijs. Sinds het debuut in 2008 is het een succes bij de fijnproever.

5. Kaviaar

De Fransman Faur heeft meer gekke ijssmaken op zijn naam staan. Mosterd en zwarte truffel-ijs bijvoorbeeld. En ijs met kaviaarsmaak.

6. Krokodillenei

Ja, dat lees je goed. Bij Sweet Spot, een ijssalon in Davo City op de Fillipijnen kun je ijs krijgen gemaakt met krokodillenei. Vers van de krokodillenkweker om de hoek.

7. Bacon

Lekker na je broodje BLT: een bolletje baconijs. De Amerikaanse kok David Lebovitz depte bacon in bruine suiker en mengde dat met kaneel, vanille en een beetje donkere rum. Het schijnt lekker te zijn…

8. Kreeft

De volle smaak van kreeft in verse boter kun je in ijsvorm uitproberen bij Ben & Bill’s Chocolate Emporium in Bar Harbor in de Amerikaanse staat Maine. Het smaakt naar verse kreeft met heel veel boter.

9. Haggis

De nationale maaltijd van de Schotten is er ook in ijsvorm. Als je niet weet wat Haggis is: een schapenmaag gevuld met een mix van schapenhart, long, lever, reuzel, ui, kruiden en havermout…

10. Cheeseburger

Met 800 smaken is ijssalon Heladeria Coromoto in Venezuela zo ongeveer wereldkampioen in het produceren van vreemde ijssmaken. Ze zijn het meest trots op hun Cheeseburger-ijs, gemaakt van onder andere gehakt, kaas en friet.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *