Tip voor lange autorit: drink melk!

Een lange autorit is niet altijd een pretje. Zeker niet als je om de haverklap een extra pauze moet nemen voor een sanitaire stop. Wij hebben een goede tip voor een lange autorit: drink melk. Zo houd je vocht net iets beter vast en hoef je iets minder vaak naar de wc.

lange autorit drink melk

Wetenschappelijk onderzoek

Dit blijkt uit onderzoek van de Loughborough University School of Sport in Engeland. Zij wilden weten hoe verschillende dranken door het lichaam worden opgenomen. Dat deden ze door 72 mannen 13 verschillende dranken te laten drinken en ze na acht uur slapen te laten plassen. De hoeveelheid urine werd daarbij gemeten.

Minder plassen

En wat bleek: van alle dranken bleek vocht uit melk het beste door het lichaam te worden opgenomen. De mannen plasten na het drinken van melk gemiddeld minder veel dan bij de 12 andere dranken.

Langer in maag

Hoe dat kan? Als je iets drinkt geeft je lichaam een signaal aan je nieren om meer urine te produceren om de vloeistof weer af te voeren. Als een drank echter kleine hoeveelheden mineralen bevat zoals kalium en natrium (zoals in melk) dan blijft die vloeistof iets langer in de maag en is dat signaal naar de nieren minder sterk.

Cafeïne en alcohol

Het tegenovergestelde kan ook: dranken met cafeïne en dranken met alcohol leiden juist tot de afscheiding van iets meer urine.

Tip lange autorit: drink melk

Conclusie: vervang koffie en cola onderweg met melk en wellicht kun je met iets minder extra plaspauzes je eindbestemming bereiken.


Comments

 1. het wil niet met halfvolle melk en niet met volle melk.
  ook heb ik de temperatuur opgevoerd naar 25 graden.
  nog steeds gewoon melk.
  toen i.p.v. citroensap yoghurt.
  niks.
  wat nu?

 2. Pingback: Vakantie Tips | ALS patiëntenvereniging

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *