TikTok-trend: sushi van melk en oreo-koekjes

Wie sushi zegt, denkt waarschijnlijk direct aan zalm, avocado, sojasaus en wasabi.
Maar de nieuwste TikTok-trend is niet hartig maar zoet: oreo-sushi. Deze verrassende traktatie voor chocoholics maak je met melk en, jawel, oreokoekjes.

oreo-sushi

Amerikaans koekje geliefd, ook in de keuken

Oreo’s zijn Amerikaanse chocoladekoekjes met een vanillecrèmevulling. Eén oreo bestaat uit twee zwarte biscuits, waar witte vanillecrème tussen zit. Behalve om zo te eten bij de thee of koffie zijn oreo’s ook populair als ingrediënt in de keuken. Je kunt er bijvoorbeeld taarten mee bakken, zoals een mugcake, een cheesecake met koekbodem, of de oreo’s verwerken in ijsgerechten. Dat je er ook ‘sushi’ mee kunt maken, bewijst een opmerkelijke TikTok-trend.

Oreo-sushi: het beste van twee werelden

De bedenker van het recept noemt zich Sienna Sweets op TikTok. Haar video waarin ze laat zien hoe je oreo-sushi maakt werd inmiddels ruim acht miljoen keer bekeken en kreeg meer dan twintigduizend reacties. Fans omschrijven het recept als ‘het beste van twee werelden’, omdat het twee favoriete etenswaren – sushi en oreo’s – verenigt in één gerecht. Oftewel: de zoete smaak van chocola, gecombineerd met het verfijnde, opgerolde uiterlijk van sushi.

Slechts twee ingrediënten: melk en oreo-koekjes

Het leuke is dat je voor deze zoete traktatie slechts twee ingrediënten nodig hebt. Gewapend met een deegroller, een pak melk en een pak Oreo-koekjes maak je deze ‘sushi’ heel makkelijk zelf. Een oven is niet eens nodig: je hoeft de oreo-koekjes alleen maar te verkruimelen en ze om te vormen tot smakelijke sushi-rollen. Optioneel kun je de oreo-sushi serveren met chocoladesaus of slagroom om ze in te dippen. Met eetstokjes, uiteraard.

Ingrediënten

 • 1 pak Oreo-koekjes (inhoud 14 stuks)
 • 240 milliliter melk

Verder nodig: deegroller, hersluitbaar plastic zakje en vershoudfolie.

Bereiding

 1. Haal de Oreo-koekjes uit de verpakking.
 2. Splits de koekjes van de crème. Dit doe je door de koekjes voorzichtig eraf te draaien en de vulling met een lepel van het biscuit af te schrapen.
 3. Bewaar de witte vulling in een schaaltje.
 4. Stop de koekjes in een hersluitbaar plastic zakje.
 5. Doe het zakje dicht en breek de koekjes met een deegroller. Blijf rollen totdat de koekjes helemaal verkruimeld zijn.
 6. Doe de koekkruimels in een kom en voeg daar 240 ml melk aan toe. Roer totdat het een stevige chocoladepasta wordt.
 7. Leg een groot stuk vershoudfolie op het aanrecht en verdeel het chocolademengsel over de helft van de folie. Dek het mengsel af met de andere helft van de folie.
 8. Rol het chocolademengsel mooi gelijkmatig uit met de deegroller.
 9. Haal de bovenste laag folie los en verdeel de witte crème over het chocolademengsel. 
 10. Vouw de folie weer over de witte crème heen en rol ook deze laag uit. 
 11. Haal de folie los en rol de twee lagen op tot een stevige sushi-rol.
 12. Snijd de rol in reepjes ter grootte van echte sushi.

Tip: Serveer de oreo-sushi op een houten plank, eventueel met een schaaltje slagroom of chocoladesaus ernaast om ze in te dippen. Gebruik houten eetstokjes voor de ultieme sushi-ervaring.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *