Drijvende stadsboerderij zoekt superboer

Droom je stiekem van een boerenleven, maar kun je de stad niet missen? De drijvende stadsboerderij die eind 2017 de deuren opent in Rotterdam zoekt nog een ‘superboer’ om het bedrijf te leiden.

drijvende boerderij

De gezochte ‘superboer’ is een enthousiaste bedrijfsleider die met beide benen op de grond staat. De baan: koeien verzorgen en melk- en zuivelproducten produceren samen met één tot drie medewerkers in de Rotterdamse stadsboerderij. De ideale kandidaat heeft een agrarische opleiding, ervaring met melkvee en zuivel en loopt warm voor duurzaamheid, want de boerderij wordt duurzaam en circulair.

Melk en zuivel uit eigen stad

Na stadsboerderij ‘Uit je eigen stad’ willen de initiatiefnemers ook melk- en zuivelproductie dichter bij stadsbewoners brengen en logistiek minimaliseren. Uitwijken naar het water is meteen een oplossing voor het groeiende schaarste van grond. Bang dat de koeien zeeziek worden hoeven we niet te zijn, verzekeren onderzoekers. De boerderij wordt bovendien uitgerust met de nieuwste technische snufjes.

Glastuinbouw en kippen

De Floating Farm komt in de Merwehaven in Rotterdam en gaat veertig melkkoeien houden. Het plan is om de boerderij in de toekomst uit te breiden met glastuinbouw en eierproductie.

Meer weten of solliciteren? Zie www.floatingfarm.nl


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *