Robert Gesink blij als een kind met zuivelsponsor

Topwielrenner, supersympathiek én lid van een familie van melkveehouders: Robert Gesink is het allemaal. Daarom was hij zo blij als een kind toen bekend werd dat zijn wielerploeg vanaf 2018 gesponsord wordt door een groot zuivelmerk.

Robert Gesink met koeien

Zuivel en sportsponsoring

Na onder andere topsprinter Dafne Schippers en topturner Epke Zonderland worden nu ook de Nederlandse topwielrenners van Team Lotto Jumbo NL gesponsord door een zuivelmerk. Wat zit daarachter? De eiwitten in zuivelproducten ondersteunen het lichaam bij het herstel na een inspanning. Vandaar dat zuivel en topsport een logische combinatie is voor marketeers.

“Ik word boer”

Voor Robert Gesink is dat extra goed nieuws. De wielrenner uit Varsseveld groeide op in een familie van melkveehouders. Als kind werd hij zelfs geïnterviewd door het blad De Boerderij over zijn toekomstdroom. En dat was? Boer worden!

Fan van zuivel

Het liep een beetje anders. Maar nog steeds is de sympathieke wielrenner een uitgesproken fan van zuivel en alles wat daarmee te maken heeft. Op de dag dat het nieuws bekend werd, plaatste hij de foto bij dat interview van vroeger op social media met de tekst: “As a kid I helped them to get the best milk, now they will help my team to get the best results! Welcome ! .”

Verse melk aftappen

Dat hij echt een fan is van melk liet hij ook al doorschemeren voordat de sponsor in beeld was. In de aanloop naar de Tour de France zette hij zelfs een filmpje op Twitter waarin hij tijdens een trainingsrit verse melk afhaalde bij een boer.

Wereldtopper

Robert Gesink is een echte topper. Hij reed vijf keer naar een top-10 plaats in een grote wielerronde. Daarnaast won hij verschillende wereldbekerwedstrijden en etappes in grote en kleine etappekoersen. Vooral bergop is de wielrenner uit de Achterhoek een uitblinker.

 

Tour de France

Helaas heeft hij in zijn lange wielercarriëre ook te maken gehad met flinke tegenslagen. Zo was hij in de Tour de France van 2017 op weg naar een overwinning in de achtste etappe om uiteindelijk tweede te worden. Een paar dagen later sloeg hij keihard op het asfalt bij een nare valpartij en moest opgeven met een gebroken rugwervel. Hij is druk aan het revalideren en hoopt nog dit wielerjaar weer op de fiets te kunnen stappen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *