Alleen pure chocolade gezond?

Iedereen weet dat pure chocolade gezond is. Helaas is het voor sommigen te bitter. Goed nieuws: onderzoekers hebben een manier gevonden om melkchocolade net zo gezond te maken als pure. Voortaan kun je dus zonder schuldgevoel een lekker ‘stukje melk’ bij de thee nemen.

pure chocolade gezond

Goede antioxidanten

Dat pure chocolade voordelen heeft voor de gezondheid wisten we al. Dit is te danken aan antioxidanten in cacao: flavonoïden. Flavonoïden zijn goed voor je cholesterol, zorgen voor een betere doorbloeding in de hersenen en blijken een positieve invloed te hebben op de verwerking van insuline door ons lichaam. Door pure chocolade te eten, kun je dus je kansen op hart- en vaatziekten verkleinen.

Pure chocolade gezond

Belangrijke kanttekening is dat alleen pure chocolade met een zeer hoog percentage cacao – liefst minstens 82% – deze voordelen bevat. Niet iedereen vindt dit lekker. Reden voor wetenschappers om te onderzoeken of je mildere melkchocolade óók gezond kunt maken.

De oplossing: pinda

Dat is gelukt. De onderzoekers gebruikten een alternatieve bron voor de antioxidanten: pindavelletjes. Deze bevatten polyfenen met dezelfde voordelen als cacao. Ook dit heeft echter een bittere smaak. Daarom hebben de onderzoekers het pindavel weer verwerkt in zoet maldodextrine-poeder, afkomstig uit onder andere aardappelen. Met deze toevoeging heeft melkchocolade dezelfde gezondheidsvoordelen als pure chocolade.

Smaakt het?

Maar is het ook lekker? Daar is het immers om begonnen. Natuurlijk is de chocolade aan een uitgebreide smaaktest onderworpen. Niemand bleek de toegevoegde pinda te proeven. Ideaal dus: net zo lekker als melkchocolade, net zo gezond als pure.

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *