Wie Pasen zegt, zegt eieren. Gekookt, scrambled of van chocola. Verstopt, gevonden en verslonden. Maar wist je dat je er ook verrassende paascocktails mee kunt maken? Vooral in mixdrankjes waarin zuivel is verwerkt, zorgt een eitje voor een heerlijk romig resultaat. Drie aanraders. Enjoy!
De lekkerste paascocktails? Eitje!
Eggsistential Crisis
Met hardgekookt ei! Dit heb je nodig: 60 ml pisco (sterkedrank uit Peru en Chili, te koop bij de slijter), 30 ml ongeslagen (vette) slagroom, 20 ml citroensap, 15 ml gecondenseerde rijstmelk (supermarkt of biowinkel), scheutje suikerwater (twee delen suiker oplossen in één deel kokend water), 1 hardgekookt ei, (biologische) sinaasappel- en citroenrasp. Zo maak je het: doe pisco, slagroom, citroensap, rijstmelk en suikerwater in een met ijs gevulde cocktailshaker. Pureer het ei en een scheurtje water met een staafmixer. Voeg naar smaak citroen- en sinaasappelrasp toe. Meng. Doe de eierpuree bij de andere ingrediënten in de shaker. Minimaal twee minuten schudden, langer is beter, acht minuten is ideaal. Uitgieten in een cocktailglas en garneren met een reepje sinaasappelschil.
Lemon Cheesecake
Naar recept van de bloggers van cocktailicious.nl. Dit heb je nodig: 60 ml advocaat, 15 ml melk of ongeslagen slagroom, sap van een hele limoen, optioneel: 15 ml triple sec. Zo maak je het: doe het limoensap in de shaker, voeg advocaat en melk toe, afvullen met ijsblokjes. Schudden, schudden, schudden, tot de inhoud lekker vloeibaar aanvoelt. Door een zeefje uitschenken in een martiniglas, eventueel wat triple sec toevoegen. Rand van het glas insmeren met limoensap, garneren met een schijfje limoen.
Eggnog for breakfast
In december gaven we het recept voor een traditionele, winterse eggnog. Deze frisse variant is perfect voor bij het paasontbijt. Dit heb je nodig voor twee glazen: 90 ml cognac, 150 ml melk, 1 ei (eiwit en dooier), 30 ml orange curacao. Zo maak je het: doe alle ingrediënten in een met ijsblokjes gevulde shaker. Schud. Uitschenken in een laag cocktailglas.