Wat is moon milk precies? Dit moet je weten

Moon milk houdt de gemoederen van bloggers, vloggers en foodies behoorlijk bezig. Maar wat is moon milk eigenlijk precies? Een hype, een nieuwe wellness trend of oma’s slaapmutsje in een modern jasje?

moon milk

Wat is moon milk?

Moon milk is warme melk met allerlei kruiden en zogenoemde adaptogenen. En daarmee is het zowel een hype, een nieuwe wellness trend én oma’s slaapmutsje in een modern jasje? Maar die laatste omschrijving komt het best overeen met wat het nu echt is/ Als je vroeger als kind niet kon slapen, gaf je moeder of oma je warme melk met honing. Kort daarna viel je uiteraard wél als een blok in slaap. Toch is de werking van warme melk met honing als slaapmiddel nooit wetenschappelijk bewezen.

Hip dankzij kruiden

Het heeft foodies en gezondheidsgoeroes er in ieder geval niet van weerhouden om het geliefde wondermiddel af te stoffen en weer hip te maken. Daar hoort dan ook een moderne naam bij: moon milk. Wat nieuw is in vergelijking met grootmoeders recept zijn de toegevoegde kruiden als kaneel of nootmuskaat en adaptogenen.

Hulp van adaptogenen

Huh, wat? Adaptogenen? Dit is een categorie geneesplanten die het aanpassingsvermogen van de mens aan allerlei veranderende omstandigheden ondersteunt. Adaptogenen werken volgens de bloggers stressverlagend en helpen je helder denken. Bovendien zouden ze je hormonen in balans brengen en je immuunsysteem versterken. Adaptogenen zijn verkrijgbaar als supplementen in de vorm van poeders en capsules.

Fotogeniek drankje

Volgens verschillende bronnen zijn ashwagandha, reishi, ginseng en maca de meestgebruikte adaptogenen voor moon milk. Door het gebruik daarvan krijgt de melk vaak een uitgesproken kleur. En dat maakt het een fotogeniek brouwsel én dus een Pinterest en Instagram-proof wellnesstrend. Volgens Pinterest nam de populariteit van moon milk afgelopen jaar met maar liefst 700 procent toe.

Koemelk met kruiden

“Eigenlijk is het gewoon koemelk waaraan wat kruiden zijn toegevoegd”, aldus diëtist Erin Coffield op de lifestylewebsite hellogiggles.com. Voor alle duidelijkheid: de ouderwetse borrel voor het naar bed gaan – ook wel slaapmutsje of afzakkertje genoemd – heeft dus niets te maken met de nieuwe trend. Moon milk is alcoholvrij.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *