Melk helpt bij gevolgen zonnebrand

Roodverbrand door de zon? Melk helpt bij zonnebrand. Doop een doek in koude melk of yoghurt en leg die op je verbrande huid. De pijn wordt minder en het helpt bij het herstel.

melk yoghurt after sun zonnebrand

Ai, toch verbrand

Was je nog zo gewaarschuwd: let op dat je niet verbrandt. Maar ja, het overkomt iedereen wel eens. Dan blijkt de zon toch feller te zijn geweest dan je had ingeschat en sta je daar met je roodverbrande huid.

Melk of yoghurt als after sun

After sun werkt prima, maar je kunt dus ook melk of yoghurt gebruiken tegen de pijn en voor sneller herstel. Hoe dat werkt? De eiwitten in de melk zorgen voor een beschermend en verkoelend laagje over je huid. Het melkzuur (vooral in yoghurt) zorgt ervoor dat dode huidcellen sneller worden verwijderd. Hierdoor hoeft je afweersysteem ook minder hard te werken omdat het risico op infecties wordt verkleind.

Doek op je huid

Hoe dan? Simpel: schenk wat melk of yoghurt op een doek en leg die doek een tijdje op je verbrande huid. Let op: niet gaan wrijven. Dan loop je namelijk de kans dat je de huid verder beschadigd.

Yoghurt goed voor je huid

Melk en yoghurt zijn goed voor je huid. Zo kan een yoghurtmasker rimpels tegengaan en gebruikte Cleopatra in de oudheid al melkbaden om er jong uit te blijven zien.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *