Melk voor de winnaar van de Indy 500

Niks geen champagne. Bij de Indianapolis 500, de belangrijkste autorace van het jaar in Amerika, drinkt de winnaar na afloop een flesje melk. “Het beste wat ik ooit heb gedronken.”

Indy 500

Indy 500

De Indy 500 is een legendarische autorace. In 1911 werd de eerste gereden en sindsdien komen elk jaar meer dan 300.000 toeschouwers naar Indianapolis om de coureurs aan te moedigen. Het is samen met de 24-uurs race van Le Mans en de Grand Prix van Monaco de bekendste autorace ter wereld.

Karnemelk

Voor de winnaar is er de eeuwige roem én een flesje melk. Want ook dat hoort bij deze wedstrijd. Het begon allemaal met Louis Meyer, de winnaar in 1928, 1933 en 1936. Na de uitputtende race in de hitte dronk hij na de wedstrijd een fles gekoelde karnemelk leeg. Volgens hem was dat de beste dorstlesser, die je maar kon drinken.

‘Beste ooit’

Het werd een traditie. De zuivelboeren van Indiana leveren de melk en de winnaar drinkt sindsdien een flesje speciale melk. Lekker? Volgens winnaar Ryan Hunter-Reay (2014) was het flesje gekoelde melk na afloop van de race “het beste wat ik ooit heb gedronken”.

Melk na het sporten

Melk is trouwens een prima dorstlesser na het sporten. Niet alleen voor het vocht, maar ook zeker voor de eiwitten in in melk. Die helpen bij het herstel van je lichaam na het sporten. Kwark na het sporten is nog beter, omdat daar in verhouding nog meer eiwitten in zitten.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *