Melk is best verkochte drank in Amsterdam

Melk is de meest voorkomende drank op Amsterdamse boodschappenlijstjes. Dat blijkt uit recente cijfers van Het Parool. Halfvolle melk is bij Amsterdamse Albert Heijns de best verkochte drank per liter. Volle melk staat op nummer vijf.

Melk Amsterdam

Cola, bronwater en bier nemen positie twee, drie en vier in beslag. Ook als je alle producten van Nederlandse grootste supermarkt meerekent, staat melk haar mannetje. Dan staat de halfvolle variant op nummer acht. Bovenaan prijkt de banaan.

Biologisch

Deze cijfers zijn trouwens redelijk representatief voor de rest van Nederland. Alleen avocado’s, energiedrankjes en roombotercroissants scoren beduidend beter in de hoofdstad. In plaats van die laatste koopt de rest van Nederland liever kaiserbroodjes. Ook opvallend is dat de Amsterdamse filialen vijftig procent meer biologische producten verkopen dan hun winkels in de rest van het land.

307.000 kilo zuivel

In totaal verorberen 834.713 Amsterdammers zo’n 307.000 kilo melk en melkproducten per dag. Dat is dagelijks ruim 360 gram zuivel per persoon. Het meeste daarvan komt van eigen bodem, terwijl de overige drink- en etenswaren voornamelijk uit het buitenland worden gehaald.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *