Melk invriezen? Dat kan prima met deze drie tips!

Melk invriezen is dé manier om melk langer houdbaar te maken. Handig als je steeds maar kleine porties nodig hebt of als je het wilt inslaan als het in de aanbieding is. Drie punten om op te letten!

melk invriezen

Als je teveel melk gekocht hebt, of je bent een paar dagen niet thuis, kan je melk gaan bederven. Dat is natuurlijk zonde, en met behulp van je vriezer makkelijk te voorkomen! Met deze drie makkelijke tips zorg je ervoor dat je alleen de melk in je koelkast hebt staan die je echt nodig hebt.

1. Maak extra ruimte vrij in de vriezer

Melk invriezen kan gewoon als het nog in een pak of fles zit. Zorg wel voor een beetje extra ruimte in de verpakking; bevroren melk kost meer ruimte door uitzetting. Neem bij een vol pak dus eerst een glaasje melk voor je het in de vriezer legt.

2. Het is twee maanden houdbaar

Ingevroren melk is zo’n twee maanden houdbaar. De datum op het pak doet er dus niet meer zo veel toe. Wel is het goed om te weten hoe lang je de melk nog kunt gebruiken nadat je die hebt ingevroren. Schrijf daarom de datum van invriezen op de verpakking en hoe lang de melk vanaf die datum (onbevroren) nog houdbaar zou zijn.

3. Melk invriezen in een ijsblokjeshouder

Gebruik je melk vooral in gerechten en heb je dus steeds maar kleine beetjes nodig? Giet de melk dan in een ijsblokjeshouder. Dan hoef je niet direct een hele fles melk te ontdooien, maar kun je steeds een kleine portie pakken.

Wist je dat je andere zuivel ook goed kunt invriezen? Boter, karnemelk, en slagroom mogen net als melk bewaard worden in je vriezer. Bevroren slagroom is bijvoorbeeld heerlijk door je warme chocolademelk! En denk je: wat moet ik met bevroren boter? Als je het raspt, kun je het heel makkelijk voor een bakbeslag gebruiken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *